Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο. Η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει “παρών”

Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο. Η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει “παρών”
Eurokinissi

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα. Εμμένει στην άρνησή της να ψηφίσει τα εργασιακά η ΔΗΜΑΡ

Το απόγευμα της Δευτέρας κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο “Έγκριση Mεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 – Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Ν.4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016”, που θα ψηφιστεί την Τετάρτη.

Το πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε με ένα μόνο άρθρο 216 σελίδων στη Βουλή, όπως είχε προαναγγείλει πριν από λίγες ημέρες και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ώστε να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική συζήτηση.

“Παρών” θα ψηφίσει η ΔΗΜΑΡ

Με απόφαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, οι βουλευτές της θα ψηφίσουν “παρών”, για να μην προκληθεί ρήγμα στον κυβερνητικό σχηματισμό, κάτι που άλλωστε έχει πει πολλές φορές ότι δεν επιθυμεί και ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης.

Κατά την εισήγησή του στην ΚΟ του κόμματος, ο κ. Κουβέλης, κάλεσε τους βουλευτές του κόμματος να ψηφίσουν “παρών”, σημειώνοντας:

“Είχαμε καταστήσει σαφές ότι η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει τα εργασιακά μέτρα και αυτό το ήξεραν όλοι. Η θέση μας παραμένει αμετακίνητη.Πολιτικές δυνάμεις και πολιτικά πρόσωπα επιχειρούν να πείσουν ότι τα εργασιακά είναι ένα παρεμπίπτον ζήτημα και η αντίρρηση για αυτά είναι ‘περί όνου σκιάς’. Αλήθεια, αν η όλη συζήτηση είναι ‘περί όνου σκιάς’ γιατί δε γίνεται αναστολή της εφαρμογής; Πολύ περισσότερο όταν η ίδια η Κομισιόν διατυπώνει επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για τη συμβατότητα ορισμένων ρυθμίσεων με την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

“Τα εργασιακά θέματα αποτελούν τον οδικό χάρτη για την εικόνα της χώρας μετά τη δημοσιονομική εξυγίανση. Η εξαίρεση των εργασιακών δεν θα δημιουργούσε πολιτική κρίση, εφόσον θα ψηφιζόταν το πακέτο μέτρων. Δεν θα έδειχνε ένα κράτος που λέει ‘δεν πληρώνω’ και αθετεί τις υποχρεώσεις του”, πρόσθεσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα