Κατάθεση Κοντονή για νέο Ποινικό Κώδικα: “Ισχύουν απολύτως όσα είχα πει”

Κατάθεση Κοντονή για νέο Ποινικό Κώδικα: “Ισχύουν απολύτως όσα είχα πει”
Από την κατάθεση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή. Eurokinissi

Διευκρινίσεις αναφορικά με την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα κλήθηκε και έδωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Σε συμπληρωματική κατάθεση αναφορικά με τις δηλώσεις του γύρω από σκοπιμότητες στη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα στο νέο Ποινικό Κώδικα, προχώρησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Ο πρώην υπουργός είχε κλητευθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα που διενεργεί την έρευνα προκειμένου να δώσει συγκεκριμένες διευκρινίσεις.

Κατά την έξοδό του, από το εισαγγελικό γραφείο, ο Στ. Κοντονής δήλωσε σχετικά: «Έδωσα σήμερα διευκρινίσεις που μου  ζητήθηκαν από την εισαγγελική αρχή σχετικά με το ζήτημα της ψήφισης του νέου Ποινικό κώδικα και θέλω να σας αναφέρω ότι όσα είχα πει την προηγούμενη φορά στην κατάθεσή μου, ισχύουν απολύτως.

Αποτελεί ακραίο σημείο διαπλοκής της πρώην κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ολιγαρχίας, ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε και ψηφίστηκε ο νέος ποινικός κώδικας και θέλω να επαναλάβω και αυτό:  Ορισμένοι οι οποίοι οργάνωσαν και μεθόδευσαν αυτή την διαδικασία να μην κρύβονται πίσω από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, γιατί όσο προσπαθούν να κρύβονται, τόσο αποκαλύπτονται οι ευθύνες τους».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα