Κατρίνης: Αδράνεια ή άνωθεν εντολή, η μη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα λιανικής για αισχροκέρδεια;

Κατρίνης: Αδράνεια ή άνωθεν εντολή, η μη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα λιανικής για αισχροκέρδεια;
Μιχάλης Κατρίνης Eurokinissi

Γιατί δεν γίνονταν τόσους μήνες έλεγχοι για αισχροκέρδεια διερωτάται ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ με αφορμή το πρόστιμο 647.000 ευρώ σε σούπερ μάρκετ.

Στο θέμα των ελέγχων και των προστίμων στην αγορά για φαινόμενα αισχροκέρδειας, με αφορμή το πρόστιμο ύψους 647.000 ευρώ που επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης σε σούπερ μάρκετ, αναφέρεται με σειρά αναρτήσεων στα social media, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης.

Αφού τονίζει ότι υπήρχαν τόσο το θεσμικό πλαίσιο όσο και ο μηχανισμός για τη διενέργεια ελέγχων, αυτοί δεν γίνονταν.

“647.000 ευρώ πρόστιμο επέβαλε το υπ.Ανάπτυξης σε σούπερ-μάρκετ πριν λίγες ημέρες, το πρώτο από τον Ιούλιο του 2021 σε κατάστημα λιανικής. Το πρόστιμο επιβλήθηκε βάσει νόμου του 2020. Άρα, το θεσμικό πλαίσιο υπήρχε. Έλεγχοι δε γίνονταν τόσους μήνες για αισχροκέρδεια. Γιατι;” αναφέρει στην πρώτη του ανάρτηση.

Και συνεχίζει ο κ. Κατρίνης: “Το ίδιο χρονικό διάστημα (που δε γίνονταν έλεγχοι για αισχροκέρδεια) η ΔΙΜΕΑ επέβαλε πρόστιμα 2.905.000 για παράνομο εμπόριο. Άρα, ο μηχανισμός υπήρχε, αλλά δεν έκανε ελέγχους σε καταστήματα λιανικής (σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα κλπ). Αδράνεια ή άνωθεν εντολή;”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα