Κατρίνης: Η εικόνα του αξύριστου Πρωθυπουργού και των υπουργών εξοργίζει τους πολίτες

Διαβάζεται σε 3'
Μιχάλης Κατρίνης
Μιχάλης Κατρίνης

Αιχμές κατά του ίδιου του Πρωθυπουργού, αλλά και των υπουργών του, άφησε ο Μιχάλης Κατρίνης, σχολιάζοντας τη στάση του κυβερνώντος κόμματος μετά το καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς στην Αττική.

Σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης, στον απόηχο της καταστροφικής φωτιάς στην Αττικής, άσκησε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

«H εικόνα πρωθυπουργού και υπουργών, που εμφανίζονται αξύριστοι και ταλαιπωρημένοι στο συντονιστικό για τις πυρκαγιές, μπορεί κάποια χρόνια πριν να περνούσε και να απέδιδε οφέλη για την κυβέρνηση, αλλά πλέον εξοργίζει τους πολίτες. Όπως τους εξοργίζουν και οι υποσχέσεις και τα μέτρα που εξαγγέλλονται, αλλά δεν υλοποιούνται ποτέ, για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών. Ο κ. Μητσοτάκης δεν ανέλαβε χθες τη διακυβέρνηση, κυβερνά 5 και πλέον χρόνια. Στην Αττική όσο καιρό είναι Πρωθυπουργός έχουν καεί 600.000 στρέμματα, στην πυρκαγιά την τελευταία κάηκαν 100.000 περιαστικού δάσους, η φωτιά μπήκε στο Χαλάνδρι και στα Βριλήσσια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρίνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέροντας ότι υπάρχουν διαρκείς αστοχίες στο συντονισμό, και επιχειρησιακά κενά και ζητήματα στην πυρόσβεση.

Παράλληλα επισήμανε ότι μόνο 1% των διαθέσιμων πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την πυροπροστασία έχει απορροφηθεί. Το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ για την πολιτική προστασία έπρεπε να τρέχει από το 2021, αλλά οι πρώτες κινήσεις για την απορρόφηση των κονδυλίων έγιναν μόλις το 2023.

Αυτή τη στιγμή, έχει συμβασιοποιηθεί το 17,7% του προγράμματος που υλοποιείται από το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ το 37,6% βρίσκεται σε φάση τελικής υπογραφής των συμβάσεων. Το υπόλοιπο 45%, εκκρεμεί.

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε επίσης και στην ξεκάθαρη θέση που έχει διατυπώσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να διατηρηθεί στη θέση του Πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης.

«Κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν στην ατζέντα της δημόσιας συζήτησης, την προοπτική συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία για να παραμείνει Πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης και να συνεχιστεί ότι ζούμε και ότι βλέπουμε.

Η αντίληψη αυτή, πέρα από τις προσωπικές στρατηγικές και τις επιδιώξεις όσων την υιοθετούν ή την διακινούν, αποτυπώνει και μια άλλη αντίληψη: αυτή που θέλει να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ μικρομεσαίο κόμμα, να αποτελεί κυβερνητικό συμπλήρωμα και μικρό κυβερνητικό εταίρο. Η δική μου αντίληψη είναι εντελώς διαφορετική.

Αντί να έχουμε ως πρώτο θέμα στην ατζέντα της συζήτησης τί θα κάνουμε όταν η Νέα Δημοκρατία δεν θα είναι αυτοδύναμη, ας βάλουμε ως πρώτο θέμα και πρώτη προτεραιότητα τις πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης που θα κερδίσει τις εκλογές και θα είναι αυτοδύναμη.

Η διακυβέρνηση της χώρας δεν μπορεί να περιλαμβάνει υποχρεωτικά τον κ. Μητσοτάκη, τη Νέα Δημοκρατία και όσους έχουν συμφέροντα μαζί τους. Μια Μεγάλη Παράταξη δεν θα είναι σωσίβιο για τον κ. Μητσοτάκη και όσους τον στηρίζουν. Για αυτό την πολεμούν και δεν τη θέλουν».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα