Κατρίνης: “Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πει με ποιους είναι και με ποιους δεν είναι”

Διαβάζεται σε 3'
Κατρίνης: “Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πει με ποιους είναι και με ποιους δεν είναι”

Στη Λιβαδειά βρέθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης που ζήτησε να “αφήσουμε τις υπεκφυγές και να μιλήσουμε συγκεκριμένα, γιατί με λόγια του αέρα και ευχολόγια το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να έχει μέλλον”.

Εθνική και κοινωνική αναγκαιότητα χαρακτήρισε από τη Λιβαδειά ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης την πρωτοβουλία που στηρίζεται στο καθολικό αίτημα των δημοκρατικών πολιτών για τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης, ενός κόμματος εξουσίας που θα εμπνεύσει και θα κινητοποιήσει τους πολίτες.

“Αυτοί που λένε , στα λόγια, ότι θα νικήσουν τον κ.Μητσοτάκη θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι πολίτες έχουν πολύ μεγάλες απαιτήσεις. Δεν θα έρθουν στο ΠΑΣΟΚ μόνο και μόνο επειδή κατέρρευσε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία φθείρεται με ταχύτατους ρυθμούς. Απαιτούν μια μεγάλη παράταξη με πολιτικές αρχές και προγραμματικές δεσμεύσεις που θα αφορούν στον ελληνικό λαό και στα προβλήματα του.’’

Ο Μιχάλης Κατρίνης επισήμανε ότι κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ αποφεύγουν τον ουσιαστικό διάλογο, αποφεύγουν να πάρουν θέση για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

“Απουσιάζει η συζήτηση επί του συγκεκριμένου. Κανείς δεν λέει πως θα επιστρέψουν στην κάλπη και θα μας εμπιστευτούν τα 3,5 εκ. πολίτες . που γύρισαν την πλάτη σε όλο το πολιτικό σύστημα στις ευρωεκλογές και δεν ψήφισαν, απλά γιατί δεν είχαν τι να ψηφίσουν.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πει με ποιους είναι και με ποιους δεν είναι.

Θα αφήσει ανέγγιχτα τα καρτέλ που έχουν δημιουργηθεί στην οικονομία, με την αισχροκέρδεια να διαβρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις και το κράτος να έχει απωλέσει τον ρυθμιστικό και παρεμβατικό του ρόλο υπέρ των καταναλωτών;

Θα μιλήσει με ονόματα;

Θα πάρει θέση για τις υψηλές τιμές στην ενέργεια; Εγώ προτείνω κρατική εταιρεία που θα αναπτύξει ΑΠΕ, θα παράγει φτηνό ρεύμα, θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό που σήμερα δεν υπάρχει.

Στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι δεδομένη η πίεση από το ξένο παράγοντα να κάνουμε κάποιες υποχωρήσεις, να δώσουμε κάτι στην Τουρκία για να παραμείνει στο δυτικό στρατόπεδο.

Εγώ έχω πάρει ξεκάθαρη θέση. Καμία έκπτωση, καμία παραχώρηση. Οι υπόλοιποι τι λένε; Δεν πρέπει να πουν κάτι για όλα αυτά;

Είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να υπάρχει για να υπηρετεί επιδιώξεις του ξένου παράγοντα και να μην αγγίζει ή να μην τολμά να μιλήσει για τις συνθήκες καρτέλ στην ελληνική οικονομία;

  • Μιλώ για Δικαιοσύνη παντού, για ενίσχυση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων των ανεξάρτητων αρχών που θα πάρουν αρμοδιότητες της κεντρικής κυβέρνησης για να σταματήσει η επίδειξη καθεστωτικής νοοτροπίας, συγκάλυψης, αυταρχισμού.
  • Μιλώ για ειδικό φορολογικό καθεστώς για τις νέες οικογένειες, για τους νέους επιχειρηματίες, ιδιαίτερα στις ακριτικές και ορεινές περιοχές όπου το δημογραφικό πρόβλημα είναι έντονο.
  • Μιλώ για περιφερειακή ανάπτυξη, για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο ,να χρηματοδοτούνται παραγωγικές μονάδες μόνο που σήμερα δεν υπάρχουν, ώστε να αναζωογονηθεί η ύπαιθρος.
  • Μιλώ για σχέδιο διατροφικής επάρκειας για τη χώρα που σήμερα εισάγει λαχανικά και προϊόντα που άλλοτε παρήγαγε σε ποσότητες.

Για όλα αυτά και πολλά άλλα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες, τη χώρα και την παράταξη, μιλώ καθαρά και με προτάσεις.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις υπεκφυγές και ας μιλήσουμε συγκεκριμένα, γιατί με λόγια του αέρα και ευχολόγια το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να έχει μέλλον.

Και αν γίνει debate, αυτό να είναι πραγματικό και ουσιαστικό και όχι να διεξαχθεί σε ένα προστατευμένο περιβάλλον για να καλυφθεί η ένδεια θέσεων ή και πιθανές κρυφές ατζέντες’’.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα