Κατρούγκαλος ανεβάζει τους τόνους: Η αντιπολίτευση δεν ισοδυναμεί με πολιτική παρθενορραφή

Κατρούγκαλος ανεβάζει τους τόνους: Η αντιπολίτευση δεν ισοδυναμεί με πολιτική παρθενορραφή
ΒΟΥΛΗ - Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο υπουργός Εργασίας κατηγόρησε το Μητσοτάκη ότι απέλυε δημοσίους υπαλλήλους και είχε περισσότερους μετακλητούς και το Βρούτση ότι "θα έκοβε άλλη μια σύνταξη αν έμενε στην κυβέρνηση". "Εγώ δεν είμαι ψεύτης" απάντησε ο Γ. Βρούτσης

Προσωπική επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγορώντας τον ότι απέλυε δημοσίους υπαλλήλους και είχε περισσότερους μετακλητούς υπαλλήλους. 
Ανέβασε μάλιστα το θερμόμετρο σχολιάζοντας ειρωνικά ότι η αντιπολίτευση δεν ισοδυναμεί με πολιτική παρθενορραφή.

“Δεν είμαστε όλοι ίδιοι” είπε ο κ. Κατρούγκαλος στρέφοντας τα πυρά του κατά του νέου προέδρου της ΝΔ κατά τη συζήτηση της προ ημερησίας διατάξης για το ασφαλιστικό. “Ο κ. Μητσοτάκης απέλυε δημοσίους υπαλλήλους και εγώ τους προσέλαβα” σημείωσ και κατηγόρησε μάλιστα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι διαμαρτύρεται για τους μετακλητούς αλλά είχε περισσότερους ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε σύγκριση με όσους έχει σήμερα ο ίδιος. 
Ο κ. Κατρούγκαλος ήρθε, όμως σε έντονη αντιπαράθεση και με τον πρώην υπουργό Εργασίας της ΝΔ Γιάννη Βρούτση τον οποίο κατηγόρησε ότι σχεδίαζε να κόψει “άλλη μια σύνταξη”. “Εγώ δεν είμαι ψεύτης” ανέφερε ο κ. Βρούτσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποσχόταν αυξήσεις στις συντάξεις και τώρα προβαίνει σε μειώσεις. 
Ο υπουργός Εργασίας έδωσε, όμως, και απάντηση στις κατηγορίες του Κ. Μητσοτάκη περί ταξικού μίσου. «Αυτό που εσείς λέτε ταξικό μίσος εμείς το λέμε κοινωνική δικαιοσύνη» είπε ο κ. Κατρούγκαλος απευθυνόμενος στη ΝΔ επισημαίνοντας ότι «όποιος έχει εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ θα είναι κερδισμένος». Υποστήριξε, μάλιστα, ότι οι πιο αδύναμοι θα ευνοηθούν και στη σύνταξη που θα πάρουν αλλά και στις εισφορές τους. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι όσα ακούστηκαν κατά του ασφαλιστικού αποτελούν «αντεστραμμένη πραγματικότητα». «Η μεταρρύθμισή μας εφαρμόζει κανόνες ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Θέλουμε από το νέο που κόβει το πρώτο δελτίο στο μπλοκάκι του μέχρι τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου να υπάρχουν ενιαίοι κανόνες» είπε. Σχολίασε, όμως, και τις προτάσεις της αντιπολίτευσης κατά της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών σημειώνοντας ότι η μη αύξηση τους θα συνεπαγόταν αυτόματα την μείωση των κυρίων συντάξεων. 
Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε όμως και στην μεταρρύθμιση Γιαννίτση που επικαλέστηκε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι δεν χαρακτηριζόταν από στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης. «Η μεταρρύθμισή μας δεν μοιάζει με την απόπειρα μεταρρύθμισης Γιαννίτση. Ο εξορθολογισμός δεν αρκεί αν δεν συνοδεύεται από κοινωνική δικαιοσύνη» είπε. Παράλληλα κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να μην επικαλείται τον κ. Γιαννίτση επισημαίνοντας ότι στο βιβλίο του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι η περίοδος από το 2010 έως το 2015 όχι μόνο δεν έλυσε το πρόβλημα αλλά επιβάρυνε το ασφαλιστικό αυξάνοντας κατά 33% τα ελλείμματα. «Κάνατε μια «μαύρη τρύπα» μεγαλύτερη» είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη και τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ο κ. Κατρούγκαλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα