Κατρούγκαλος: Η μαγκούρα είναι σύμβολο μικροπολιτικής, όχι αγροτιάς

Κατρούγκαλος: Η μαγκούρα είναι σύμβολο μικροπολιτικής, όχι αγροτιάς
INTIME NEWS

Άφησε ανοικτό το θέμα δημιουργίας τριών ασφαλιστικών ταμείων αντί για ένα που προβλέπει το Μνημόνιο. Αναφέρθηκε εμμέσως στις προτάσεις Τόμσεν για περικοπές

Τις βίαιες συμπεριφορές των αγροτών με τις μαγκούρες στην Αθήνα καταδίκασε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, χαρακτηρίζοντας «μικροπολιτικές» αυτές τις ενέργειες και ταυτίζοντάς τες με τον Γκόρτσο.

«Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν ήταν ποτέ σύμβολο της αγροτιάς, αλλά της μικροπολιτικής» δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, και στηλίτευσε τα έκτροπα. Ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε, μάλιστα, την αισιοδοξία του ότι οι αγρότες θα απομονώσουν τα ακραία στοιχεία και θα έρθουν σε διάλογο. «Είμαι βέβαιος ότι οι αγρότες θα έρθουν σε διάλογο. Η συντριπτική πλειονότητα των αγροτών θα συζητήσει γιατί στόχος είναι η ανάταξη της οικονομίας μας» ανέφερε.

Ο κ. Κατρούγκαλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να τεθεί στο τραπέζι το ζήτημα της δημιουργίας τριών ταμείων, χωρίς να αφήσει όμως πολλά περιθώρια για την επίτευξη αυτού του στόχου. «Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε τη δημιουργία τριών Ταμείων αντί για ένα» είπε αλλά ταυτόχρονα υπενθύμισε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι ψήφισαν το καλοκαίρι το νέο Μνημόνιο που προβλέπει ένα ενιαίο ταμείο ασφάλισης.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε όμως εμμέσως και στην πρόταση του διευθυντή του ευρωπαϊκού γραφείου του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, για περικοπή συντάξεων. «Έχουμε καταθέσει ποσοτικά στοιχεία για το ασφαλιστικό. Αν δεν είχαμε καταθέσει οριστικοποιημένες προβολές δεν θα έρχονταν οι θεσμοί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος και σημείωσε ότι η ελληνική πρόταση έγινε δεκτή από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

πηγή φωτογραφίας: intime

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα