Καυγάς ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για το πρώτο μνημόνιο

Καυγάς ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για το πρώτο μνημόνιο
Greek Prime Minister George Papandreou addresses to media during a news conference a day after his keynote speech on the economy in Thessaloniki, Greece on Sunday Sept. 12, 2010. The Greek government is planning no new austerity measures as part of efforts to pull the country out of debt, the prime minister said Sunday. (AP Photo/Dimitri Messinis) AP

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντά στο ΠΑΣΟΚ για το πρώτο Μνημόνιο. "Ακόμη ηχούν στα αυτιά του ελληνικού λαού το "λεφτά υπάρχουν" του κ. Παπανδρέου", σημειώνει

«Ακόμη ηχούν στα αυτιά του ελληνικού λαού το “λεφτά υπάρχουν” του κ. Παπανδρέου, νυν προέδρου του ΚΙΔΗΣΟ» αναφέρει, σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, δίνοντας απάντηση στο ΠΑΣΟΚ.

«Και, δυστυχώς, για το ΠΑΣΟΚ, οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση» προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Για πολλοστή φορά κύκλοι της δικαιοσύνης κλείνουν τα μάτια για το πώς φτάσαμε στην κρίση του 2009 και το ποιοι ευθύνονται για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και διώκουν αυτούς που απλά τον διαπίστωσαν!!” σημείωνε χαρακτηριστικά σε χτεσινή της ανακοίνωση η Χαριλάου Τρικούπη, με αφορμή την απόφαση επανεξέτασης της υπόθεσης Γεωργίου.

Όπως ανέφεραν από το σοσιαλιστικό κίνημα, τα στοιχεία εκείνης της περιόδου έχουν ελεγχθεί διεξοδικά “από τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα” και κάνουν λόγο για συμφέροντα και επιχειρούμενους “πολιτικούς αρραβώνες”.

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε σε υψηλούς τόνους:

“Είναι για γέλια στη ΝΔ, η προσπάθεια όσων περιστασιακά φορώντας μεταρρυθμιστικό προσωπείο παριστάνουν ότι κάτι αλλάζει, όταν είναι φανερό ότι τα κλειδιά του μαγαζιού τα κρατούν άλλοι.

Από την άλλη πλευρά οι άλλοι οι «αριστεροί ριζοσπάστες», του ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχθηκαν πρόθυμοι και υπάκουοι και είναι για κλάματα.

Είναι τραγική όμως για τη χώρα η κοινή τους προσπάθειά να μη βγει η αλήθεια, να μη μάθει ο Ελληνικός λαός τους υπεύθυνους για τον εκτροχιασμό της οικονομίας και την κρίση την περίοδο 2004-2009.”

Η αρχική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, που προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ, η οποία πάντως δεν είχε εκδώσει καμία ανακοίνωση για τις εξελίξεις στην υπόθεση Γεωργίου:

“Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργεί η αναίρεση των αθωωτικών αποφάσεων των αρμόδιων δικαστικών συμβουλίων και η εκ νέου παραπομπή σε δίκη του τέως Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου.

Για πολλοστή φορά κύκλοι της δικαιοσύνης κλείνουν τα μάτια για το πώς φτάσαμε στην κρίση του 2009 και το ποιοι ευθύνονται για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και διώκουν αυτούς που απλά τον διαπίστωσαν!!

Πόσο μάλλον όταν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έχουν ελεχθεί διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Η εμμονή αυτή σίγουρα εξυπηρετεί κάποιους επιχειρούμενους “πολιτικούς αρραβώνες”.

Δεν εξυπηρετεί όμως την αλήθεια.

Στην προσπάθεια της διαστρέβλωσης της αλήθειας Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν απόλυτα.

Γι’ αυτό και δεν αποδέχθηκαν πρόσφατα την πρότασή μας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει όλες τις εξελίξεις στην οικονομία από το 2001 μέχρι σήμερα.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα