Καυγάς Βούτση- Άδωνι: “Καθίστε ήσυχος”, “Θα καθίσω ήσυχος όσο εγώ νομίζω”

Καυγάς Βούτση- Άδωνι: “Καθίστε ήσυχος”, “Θα καθίσω ήσυχος όσο εγώ νομίζω”
Συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής σχετικά με το σχέδιο νόμου για τη συμφωνία με τους θεσμούς την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ διαμαρτυρήθηκε επειδή δεν του έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής το λόγο και ξεκίνησε κόντρα. Δείτε πώς έληξε η ένταση

Την ώρα που ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης ολοκλήρωνε την ομιλία του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος (και υποψήφιος πρόεδρος) της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε το λόγο. Καθώς ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τον αγνόησε, ο κ.Γεωργιάδης άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα και έτσι ξεκίνησε μία ακόμη κόντρα στο περιθώριο των προγραμματικών.

“Καθίστε κάτω. Καθίστε πολύ ήσυχος!” είπε ο κ.Βούτσης στον κ.Γεωργιάδη, που φώναζε από τα έδρανα της ΝΔ.

Του έδωσε εν τέλει το λόγο και ο κ.Γεωργιάδης ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος έθεσε ζήτημα επί της διαδικασίας βάσει του άρθρου 67, διότι όπως είπε: “Εδώ συμβαίνει κάτι πρωτοφανές , έχουν μιλήσει πέντε υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Στη Βουλή υπάρχουν κανόνες εναλλαγής. Τι νομίζετε ότι είναι εδώ; Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ; Εδώ είναι η Βουλή των Ελλήνων.”

Ο κ.Γεωργιάδης συνέχισε ακάθεκτος: “Να βρούμε μία άκρη ανθρώπινα με τους χρόνους και θα σας παρακαλέσω αυτό το ύφος ‘καθίστε ήσυχος εσεις’, δεν αρμόζουν στη Βουλή. Θα καθίσω ήσυχος όσο νομίζω, αλλά εσείς υποχρεούστε να τηρείτε τον κανονισμό, δεν μπορεί να μιλά συνεχόμενα η κυβέρνηση, πρέπει να μιλά η κυβέρνηση να απαντά η Βουλή. Δεν θέλω να πιστέψω ότι στην έναρξη της θητείας σας, έχετε ξεχάσει τα πάντα!”

Ο κ.Βούτσης απάντησε, αφού πρώτα ζήτησε από τον κ.Γεωργιάδη να “κλείσει κι αυτά τα μικρόφωνα”, ότι μίλησαν κατ απόλυτη αναλογία στελέχη της κυβέρνησης και βουλευτές, ότι πήραν το λόγο 90 βουλευτές οι περισσότεροι που έχουν μιλήσει ποτέ σε προγραμματικές και εκτίμησε ότι “όχι απλά η διαδικασία ήταν στο πλαίσιο του κανονισμού, αλλά είναι ίσως για την ώρα η καλύτερη διαδικασία που έχει γίνει”.

Και στο τέλος είπε στον κ.Γεωργιάδη: “Αυτό που είπα περί ήσυχου και μη ήσυχου, το παίρνω πίσω αν σας ενόχλησε”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα