Κεδίκογλου: Επερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την φωτιά στην Αττική

Διαβάζεται σε 2'
Ο Συμεών Κεδίκογλου
Ο Συμεών Κεδίκογλου ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο Συμεών Κεδίκογλου με δήλωση του γνωστοποιεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ζητήσει μία από τις πρώτες Επερωτήσεις, που θα γίνουν με το άνοιγμα της Βουλής, να αφορά στις ευθύνες για την καταστροφική πυρκαγιά της Αττικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσω του βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου, προχωρά σε επερώτηση προς την κυβέρνηση, θέτοντας κρίσιμα ερωτήματα για τις ευθύνες που οδήγησαν στην καταστροφική πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση επικρίνει την κυβέρνηση για την αποφυγή ανάληψης ευθυνών και την έλλειψη συγκεκριμένων απαντήσεων σχετικά με την αποτυχία του συστήματος Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρει ο Κεδίκογλου, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να αναδείξει τις αδυναμίες του μοντέλου διαχείρισης κρίσεων και να συμβάλει στην αποφυγή παρόμοιων λαθών στο μέλλον, βασιζόμενος και στις επισημάνσεις διεθνών εκθέσεων.

Αναλυτικά η δήλωση Κεδίκογλου

«Καθώς οι τελευταίες εστίες της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική έσβησαν, αποκαλύπτοντας την έκταση του καταστροφικού της έργου, πληθαίνουν τα ερωτήματα.

Ερωτήματα για το πώς μια πυρκαγιά από την ώρα που εκδηλώθηκε, με ένα μέτωπο χιλιομέτρων, κατάφερε να φτάσει στον αστικό ιστό της Αθήνας.

Οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια και ζητούν εξηγήσεις για το τι έφταιξε. Γι’ αυτό και επιμένουμε στη χορήγηση των στοιχείων που έχουμε ήδη ζητήσει.  Όσο η κυβέρνηση πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, αποφεύγοντας να αναλάβει συγκεκριμένες ευθύνες και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, επενδύοντας στην πολιτική του «θα ξεχαστεί», εμείς, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, θα κάνουμε το χρέος μας.

Όχι για μικροκομματικούς λόγους, αλλά για να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον, για να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη που φαίνεται ότι γίνονται κάθε καλοκαίρι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ζητήσει μία από τις πρώτες Επερωτήσεις, που θα γίνουν με το άνοιγμα της Βουλής, να αφορά στις ευθύνες για την καταστροφική πυρκαγιά της Αττικής, αλλά και συνολικά στην αποτελεσματικότητα του μοντέλου της Πολιτικής Προστασίας, με βάση και τις επισημάνσεις των εκθέσεων του Ευρωπαϊκού Mηχανισμού Πολιτικής Προστασίας πρόσφατα και της Επιτροπής Goldammer στο παρελθόν.

Εκεί, πρόσωπο με πρόσωπο, δημόσια, ο ελληνικός λαός θα μπορέσει να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα