Κεγκέρογλου: Αν πάρουμε την τρίτη εντολή πρωθυπουργός δεν θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος

Κεγκέρογλου: Αν πάρουμε την τρίτη εντολή πρωθυπουργός δεν θα είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου Eurokinissi

Φυσικά και δεν θα ψηφίσουμε Παυλόπουλο για πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημείωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6.

“Ο εκλογικός πήχυς για το Κίνημα Αλλαγής είναι τουλάχιστον η τρίτη εντολή και αν καταφέρουμε τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας πρωθυπουργός δεν θα είναι ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος” τόνισε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου μιλώντας στον Νews 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. Ο βουλευτής Ηρακλείου της ΔΗΣΥ ανέφερε ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να υποστηρίξει την επανεκλογή του Πρ. Παυλόπουλου ως ΠτΔ και απέρριψε οποιαδήποτε πιθανότητα διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο των προοδευτικών συγκλίσεων.

Για την πρόταση των ευρωσοσιαλιστών-Πρασίνων- ευρωπαϊκής Αριστεράς να είναι υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης οι Τσίπρας-Ζάεφ ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε τα εξής:

“Οι Αμερικανοί, το ΝΑΤΟ και οι μεγάλες χώρες της ΕΕ ήθελαν να λύσουν το Μακεδονικό. Είναι φυσικό όποιος εξυπηρετεί τα σχέδιά τους χωρίς να πολυνοιάζεται για τα εθνικά συμφέροντα να αναταμείβεται. Με τη ΝΔ έχουμε μια τεράστια διαφορά, ότι εμείς πιστεύαμε ότι ήταν καλή η συγκυρία για βιώσιμη λύση. Η κυβέρνηση δεν τα κατάφερε. Πίστευαν ότι οι απέναντι έχουν δίκιο”.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού είπε ότι “πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και να περάσει η αρμοδιότητα στους κοινωνικούς εταίρους. Δεν είμαστε αντίθετοι σε καμία αύξηση αλλά το μείζον είναι η επαναφορά στην κανονικότητα, δηλαδή να μην αποφασίζει ο υπουργός. 10% αύξηση είναι λίγο αν είναι πολιτική επιλογή”.  Οι δηλώσεις του κ. Θεοχαρόπουλου υπόκεινται στη επήρεια του συναισθήματος Εμείς είμαστε υπέρ της αυτόνομης πορείας, δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός, εμείς δεν λοξοδρομούμε. Ο εκλογικός πήχυς για το Κίνημα Αλλαγής είναι τουλάχιστον η τρίτη εντολή”.

“Δεν παίρνουμε τοις μετρητοίς -συνέχισε- τα σενάρια ότι ο Τσίπρας θα προτείνει για Επίτροπο τον Γιώργο Παπανδρέου. Ας βγει να το πει δημόσια και θα τοποθετηθούμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα