Κεντροαριστερά: Περιμένουν προσφορές, μελετούν δημοσκοπήσεις

Κεντροαριστερά: Περιμένουν προσφορές, μελετούν δημοσκοπήσεις
Στο γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου επισκέφθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά προκειμένου να καταθέσει την υποψηφιότητα της για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. (EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) Eurokinissi

Τις δημοσκοπήσεις μελετούν στα επιτελεία των υποψηφίων αρχηγών για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, περιμένοντας να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας το μαρτύριο με το τεχνικό κομμάτι της εκλογικής αναμέτρησης

Στο αυλάκι φαίνεται ότι μπαίνει το νερό της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου, ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, μετά την αποστολή επιστολών από τον Νίκο Αλιβιζάτο σε έξι εταιρίες πληροφορικής.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, ζήτησε από τις εταιρίες να του δώσουν προσφορές μόνο για την online διασύνδεση των καλπών, το αργότερο μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι της Πέμπτης, έτσι ώστε την Παρασκευή να συνεδριάσει η επιτροπή και να λάβει τις τελικές της αποφάσεις επί των διαδικαστικών.

Στην επιστολή προς τις εταιρίες πληροφορικής που θα συνδράμουν την Wind στην ηλεκτρονική κάλυψη της ψηφοφορίας, απουσιάζει το αίτημα για λογισμικό που θα περιλαμβάνει και την εξ αποστάσεως ψηφοφορία, κάτι για το οποίο ο Ν. Αλιβιζάτος επιφυλάχτηκε να ρωτήσει μετά από απόφαση που θα λάβουν οι ίδιοι οι υποψήφιοι.

Μέχρι στιγμής, οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν αρνηθεί να αναλάβουν το έργο σε περίπτωση που τους ζητούσαν κάτι τέτοιο, διότι δεν θα μπορούσαν να εγγυηθούν το αδιάβλητο της εκλογικής αναμέτρησης. Παρά όμως την αρνητική τοποθέτηση των πολυεθνικών κολοσσών του χώρου, ο επικεφαλής της επιτροπής επιμένει για άγνωστους λόγους να θέτει στο τραπέζι το επίμαχο ζήτημα, που λίγο έλειψε να γίνει η αφορμή που θα τίναζε στον αέρα ολόκληρη το εγχείρημα για την ενοποίηση της Κεντροαριστεράς

Μελετούν τις δημοσκοπήσεις

Εν αναμονή των απαντήσεων των εταιριών πληροφορικής, τα επιτελεία των υποψηφίων έχουν πέσει στην μελέτη των δημοσκοπικών ευρημάτων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μπορεί το τοπίο να είναι ομιχλώδες ως προς τον αριθμό εκείνων που τελικά θα λάβουν μέρος στην ψηφοφορία, καθιστώντας αυτόματα και προβληματική οποιαδήποτε έρευνα, αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι εν δυνάμει αρχηγοί μένουν αδιάφοροι για τα ως τώρα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων.

Ικανοποίηση επικρατεί από την πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά. Το γεγονός ότι η Παράταξη ανεβαίνει δημοσκοπικά, σε συνδυασμό με το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών για τις εξελίξεις στον χώρο, γεμίζουν με αυτοπεποίθηση την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που δικαιώνεται από την επιμονή και την πίστη που έδειξε το προηγούμενο διάστημα στην επιτυχία του εγχειρήματος. Άλλωστε, από την Χαριλάου Τρικούπη υπενθυμίζουν πως η όλη διαδικασία είναι το επισφράγισμα των προσπαθειών της Φ. Γεννηματά να ενώσει την παράταξη. Φυσικά στο επιτελείο της επικρατεί ικανοποίηση και για το γεγονός ότι όλες οι δημοσκοπήσεις μέχρι τώρα, εμφανίζουν την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πρώτη στις επιλογές των ψηφοφόρων με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

Οι ίδιες δημοσκοπήσεις, δείχνουν ότι η μάχη για την είσοδο στον δεύτερο γύρο, θα γίνει ανάμεσα σε τρεις εκ των υπολοίπων υποψηφίων. Τον Γιώργο Καμίνη, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τους συνεργάτες τους να εκτιμούν ότι αν ο δικός τους υποψήφιος τα καταφέρει και μπει στον δεύτερο γύρο, τότε θα μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις και την νίκη από την Φ. Γεννηματά. Παρά τα χαμηλά αποτελέσματα, Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Ραγκούσης και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, δείχνουν να συνεχίζουν με μεγάλο ζήλο τις προεκλογικές τους δραστηριότητες, πιστεύοντας ότι έχουν το χρονικό διάστημα να ανατρέψουν τα δημοσκοπικά στοιχεία και να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό, γι αυτούς αποτέλεσμα.      

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα