Κεντροαριστερά: Ψάχνουν το αφήγημά τους

Κεντροαριστερά: Ψάχνουν το αφήγημά τους
, , 6 2016. SOOC

Να παρουσιάσουν την πολιτική τους πρόταση για την επόμενη μέρα της Κεντροαριστεράς επιθυμούν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα, με σκοπό να μπουν στην τελική ευθεία των εκλογών έχοντας στα χέρια τους κάτι χειροπιαστό

Στα στρατηγεία των εν δυνάμει αρχηγών έχουν κατανοήσει πλήρως ότι η απουσία ενός ενιαίου πολιτικού σχεδίου για το αύριο της παράταξης και της χώρας, τους στοιχίζει σε επίπεδο αξιοπιστίας.

Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που οι άντρες συνυποψήφιοι της Φώφης Γεννηματά έχουν έρθει σε δύσκολη θέση μετά την παρουσίαση του “Σχεδίου Ελλάδα” από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Η δυνατότητα της να μιλάει ανά την Ελλάδα, με συγκεκριμένες προτάσεις πάνω σε ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες, έχει εξελιχθεί στο μεγάλο της ατού.

Το τεράστιο αυτό πλεονέκτημα της Φ.Γεννηματά θα επιχειρήσουν να τις αφαιρέσουν τις επόμενες ημέρες οι συνυποψήφιοι της. Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει προετοιμάσει ήδη το δικό του σχέδιο για την επόμενη μέρα, το οποίο και θα παρουσίαζε το μεσημέρι της Τρίτης σε συνέντευξη Τύπου, με το σχέδιο του όμως να ανατρέπεται εξαιτίας της 48ωρης απεργίας που προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ. Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, ο επικεφαλής του Ποταμιού θα ξεδιπλώσει σύντομα το όραμα του για την χώρα και την παράταξη, το οποίο φυλάν σαν επτασφράγιστο μυστικό, δείγμα του πόσο πολύ πιστεύουν σε αυτό.

Στην κατεύθυνση να παρουσιάσει σύντομα την δική του πολιτική πλατφόρμα βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης. Οι συνεργάτες του νεαρού ευρωβουλευτή δουλεύουν πάνω στην ιδεολογική και πολιτική κατεύθυνση που έχουν λάβει, προκειμένου να δημιουργηθεί άμεσα ένα συνεκτικό κείμενο θέσεων.

Πάντως, παρά την πρόθεση ορισμένων εκ των υποψηφίων για μεταφορά της αντιπαράθεσης στο πολιτικό πεδίο, υπάρχουν ακόμα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Η επίθεση που εξαπέλυσε ο Γιώργος Καμίνης εναντίον του Σταύρου Θεοδωράκη, στην οποία υποστήριξε ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού «στηρίζεται μόνο στην εικόνα του και το lifestyle», όξυνε επικίνδυνα την αντιπαράθεση προκαλώντας πολύ αρνητικά σχόλια για τον τρόπο που αποφάσισε ο δήμαρχος Αθηναίων να επιτεθεί στον επικεφαλής του Ποταμιού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα