ΚΙΔΗΣΟ για Μητσοτάκη: Εξήγγειλε αυτό που ήδη υπάρχει η πρότεινε αλλαγή που δεν διευκρίνισε;
Το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου σχολίασε δεικτικά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα εργασιακά. Τι αναφέρει για τη φράση "λεφτά υπάρχουν".
- 13 Μαΐου 2019 19:43
Ανακοίνωση για τις τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα εργασιακά εξέδωσε το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου αναλύοντας και τι σήμαινε η περιβόητη φράση του Γιώργου Παπανδρέου “λεφτά υπάρχουν” το 2009.
Αναλυτικά
Οργίλος εμφανίστηκε ξανά ο κ. Μητσοτάκης γιατί «παρεξηγήθηκαν» όσα δεν είπε αλλά υπονόησε, αυτή τη φορά μιλώντας για τις εργασιακές σχέσεις και το πώς θα ήθελε εκείνος να διαμορφωθούν.
Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει, αν εξήγγειλε αυτό που ήδη υπάρχει, ή αν πρότεινε κάποια αλλαγή που ακόμα δεν …διευκρίνισε. Το ανέκδοτο, όμως, με τις επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες, είναι πως προέρχεται από τον πρόεδρο του κόμματος που ΠΕΤΣΟΚΟΨΕ όσα είπε ρητά και κατηγορηματικά το 2009 ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, δεν τα υπαινίχθηκε, για να βγουν λάδι για τη «θωρακισμένη οικονομία» του 15,6% ελλείμματος και των 300ων δισ. χρέους και να στήσουν το αντιμνημονιακό μέτωπο που τόσο έβλαψε τη χώρα, παρατείνοντας την κρίση.
Για την ιστορία, Στην ερώτηση «που θα βρείτε τα λεφτά» για το φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είπε, δεν υπονόησε, πως: «Λεφτά υπάρχουν, αν τα διεκδικήσεις, αν προσελκύσεις επενδύσεις, αν νοικοκυρέψεις το κράτος, αν αξιοποιήσεις τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, ώστε να αβγατίσουν και να δημιουργήσουν νέο πλούτο.Αλλά αυτά θέλουν σχέδιο και θέλουν σχέδιο που να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όχι το συμφέρον των κομματικών παραγόντων,των ημέτερων και των ισχυρών στη χώρα μας.»
Και ακόμη, πως: «Λεφτά υπάρχουν,εάν χτυπήσουμε φαινόμενα φοροδιαφυγής, αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας, κλειστών επαγγελμάτων, σπατάλης και γραφειοκρατίας που εμποδίζουν την υγιή επένδυση και πρωτοβουλία. Εάν αυτά δεν απαντηθούν, οι προσπάθειες του ελληνικού λαού θα είναι ημιτελείς ή ακόμα και χωρίς αντίκρισμα. Οι κρίσεις θα επανέρχονται ως συστημικά και όχι συγκυριακά φαινόμενα.»