Κικίλιας: Να απαντήσει ο Τσίπρας αν εμπιστεύεται τον Καμμένο

Κικίλιας: Να απαντήσει ο Τσίπρας αν εμπιστεύεται τον Καμμένο
Έκτακτη συνέντευξη Τύπου, του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια, την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Σταθερά στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν τον στηρίζει

Κλιμακώνει την επίθεση της η ΝΔ κατά του υπουργού Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ να δηλώνει ότι υπάρχει «ηθικά, πολιτικά και κοινωνικά σκανδαλώδης συμπεριφορά» του κ. Καμμένου. Ο Βασίλης Κικίλιας θέτοντας το πολιτικό ζήτημα που αναδεικνύει η ΝΔ, σημείωσε ότι  «τίθεται ένα κρίσιμο ερώτημα: ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να εμπιστεύεται τον κ. Καμμένο ως ΥΕΘΑ της χώρας;»

Κατά την ενημέρωση των  πολιτικών συντακτών ο κ. Κικίλιας απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά της ΝΔ για τις επόμενες κινήσεις της σε ότι αφορά το «μείζον πολιτικό θέμα για τον υπουργό εθνικής άμυνας κ. Κάμμενο», λέγοντας χαρακτηριστικά «ας μείνουμε εδώ για σήμερα» σε ερώτηση για το αν η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο πρόταση μομφής κατά του Πάνου Καμμένου.

Ο κ. Κικίλιας εξαπέλυσε συνολική επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου που δεν περιορίστηκε μόνο στο ότι «εμφανίζεται να επικοινωνεί με κατάδικο σε ισόβιο για ναρκωτικά, κρατούμενο στις φυλακές». Συμπεριέλαβε επίσης το ότι ο κ. Καμμένος «κατά παράβαση των στρατιωτικών κανονισμών, χρησιμοποιεί ως πιλότος, πολεμικά ελικόπτερα. Θέτοντας σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές και στρατιωτικό υλικό για το οποίο έχουν πληρώσει οι Έλληνες φορολογούμενοι» και έκανε λόγο για «αλαζονεία, η ανευθυνότητα και η παραβατική συμπεριφορά». Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε ακόμη στην «περιβόητη γραβάτα» λέγοντας ότι «κάθε λογικός και σοβαρός άνθρωπος μπορεί να κρίνει το ήθος και τη στάση του κ. Καμμένου».

Ο Τσίπρας προσπαθεί να αποδράσει από την πραγματικότητα

Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να αποδράσει από την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες και επέμεινε στην κριτική της ΝΔ ότι η κυβέρνηση δέσμευσε τη χώρα σε βαριά λιτότητα ως το 2022 με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα, χωρίς να πετύχει καμία ρύθμιση για το χρέος και χωρίς ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση. «Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι η παραμονή του στην εξουσία» είπε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ προσθέτοντας ότι «δεν έχει κανένα σχέδιο για τη χώρα. Οι ιδεοληψίες και η ανικανότητα της κυβέρνησης δυσχεραίνουν την προσέλκυση επενδύσεων».

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα ζητήματα της παιδείας με επίκεντρο τις επώνυμες καταγγελίες για την κατάσταση στο ΑΠΘ. «Οι φοιτητές και οι καθηγητές καταγγέλλουν επώνυμα πως εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου διακινούνται ναρκωτικά, γίνονται απόπειρες βιασμών και απειλείται η σωματική ακεραιότητά τους. Ο έλεγχος έχει χαθεί και ο Υπουργός Παιδείας κάνει τον παρατηρητή, αρνούμενος ουσιαστικά να εφαρμόσει το νόμο. Δε μπορεί και δεν θέλει να προστατέψει την φοιτητική κοινότητα. Δηλώνει αναρμόδιος να αντιμετωπίσει πράξεις ανομίας που συμβαίνουν μέσα στα δημόσια Πανεπιστήμια» είπε ο κ. Κικίλιας σημειώνοντας ότι « η κυβέρνηση ξαναφέρνει μιαεπικίνδυνη αντίληψη για το ακαδημαϊκό άσυλο, που εξυπηρετεί όσους θέλουν να μετατρέψουν τα Πανεπιστήμια σε χώρους ανομίας. H θέση της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρη: Κανένα άσυλο δεν υπάρχει, για πράξεις ανομίας, για εκβιασμούς για απειλές κατά της ζωής των φοιτητών, των καθηγητών, του διοικητικού προσωπικού, κατά της ομαλής λειτουργίας των πανεπιστημίων».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα