ΚΙΝΑΛ για συνάντηση Μητσοτάκη-Σαϊντού: “Η κυβέρνηση ακόμη μία φορά θυσιάζει την ουσία για την επικοινωνία”

ΚΙΝΑΛ για συνάντηση Μητσοτάκη-Σαϊντού: “Η κυβέρνηση ακόμη μία φορά θυσιάζει την ουσία για την επικοινωνία”
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σαϊντού Καμαρά Eurokinissi

Αιχμές για "επικοινωνιακό κόλπο" της κυβέρνησης, αφήνουν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σαϊντού Καμαρά.

Στο “στόχαστρο” της αντιπολίτευσης βρέθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Σαϊντού Καμαρά, η υπόθεση του οποίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις πανελλαδικά.

Σε κοινή δήλωσή τους ο Γιώργος Καμίνης και η Χαρά Κεφαλίδου, υπεύθυνοι των ΚΤΕ Μετανάστευσης και Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι “για ακόμη μια φορά θυσιάζει την ουσία για την επικοινωνία. Η Αρχή Προσφυγών είναι ανεξάρτητο όργανο. Οι, έστω και έμμεσες, παραινέσεις προς αυτήν, θίγουν το κύρος και την ανεξαρτησία της”, σημειώνουν ο Γ. Καμίνης και η Χ. Κεφαλίδου.

“Η αρμοδιότητα της κυβέρνησης είναι να προτείνει λύσεις για τα κοινωνικά προβλήματα με νομοθετικές πρωτοβουλίες. Αυτό οφείλει να κάνει και τώρα, στο πνεύμα του ν. 3838/2010, καταλήγουν στη δήλωσή τους.

Τροπολογία υπέρ του Σαϊντού Καμαρά κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Βουλή

Τροπολογία υπέρ του μαθητή Σαϊντού Καμαρά κατέθεσε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας την επαναφορά συγκεκριμένων διατάξεων που είχε καταργήσει στο παρελθόν η ΝΔ με αποτέλεσμα να επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην ίδια την ουσία του κράτους δικαίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζητούν από τη ΝΔ να πάρει συγκεκριμένη θέση στο ζήτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά και εκατοντάδων άλλων που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία, διαφορετικά ο τρόπος που πολιτεύεται πάνω σε αυτό το θέμα η Νέα Δημοκρατία θα είναι υποκριτικός.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προτείνει να επανέλθει η δυνατότητα των Ανεξάρτητων Επιτροπών της Αρχής Προσφυγών να παραπέμψουν προς εξέταση στις αρμόδιες αρχές μια αίτηση διεθνούς προστασίας, όταν αυτή απορρίπτεται, όταν η Επιτροπή κρίνει ότι συντρέχουν ανθρωπιστικοί λόγοι για τη χορήγηση αδείας διαμονής στη χώρα.

Με την τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνεται η επαναφορά διατάξεων με συγκεκριμένες βελτιώσεις ώστε να συντάσσονται με τις πιο σύγχρονες διεθνείς πρακτικές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα