Κίνδυνος γελοιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ από την υπόθεση Πολάκη λένε οι “87”

Διαβάζεται σε 2'
Κίνδυνος γελοιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ από την υπόθεση Πολάκη λένε οι “87”
Παύλος Πολάκης SOOC Menelaos Myrillas

Ζητούν να απομακρυνθεί και από τα καθοδηγητικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την διαγραφή του από την Κ.Ο

Η υπόθεση Πολάκη εγκυμονεί κίνδυνο εκφυλισμού και γελοιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν τα στελέχη του κόμματος που υπέγραψαν το «Κείμενο των 87». Καλώντας μάλιστα τον Στέφανο Κασσελάκη να μην «πατάει σε δύο βάρκες» και να θέσει τον Παύλο Πολάκη εκτός των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος μετά την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική ομάδα.

Όπως επισημαίνουν «η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική ομάδα δεν μπορεί να είναι μια απόφαση που λαμβάνεται εν βρασμώ ούτε ένας επικοινωνιακός ελιγμός για να ξεπεραστεί η πίεση της στιγμής. Αν είναι έτσι, θα πρέπει να επανεξεταστεί». Θυμίζουν πως «ο Παύλος Πολακης δεν είναι ένα απλό μέλος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σφακίων. Είναι μέλος των καθοδηγητικών οργάνων και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».

Με βάση αυτά ξεκαθαρίζουν ότι «αν η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα δε συνοδευτεί άμεσα με την απομάκρυνση του από τα ηγετικά όργανα και τη παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κόμματος,θα μας καταστήσει απολύτως αναξιόπιστους στη κοινή γνώμη. Ο Πρόεδρος πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Αλλά πρέπει να αποφασίσει. Όποιος πατάει σε δυο βάρκες, συνήθως πέφτει στο νερό».

Αυτά ενώ καθίσταται σαφές ότι η ηγεσία της Κουμουνδούρου προσπαθεί να  προσαρμόσει την στάση της στην κατάσταση που διαμορφώνεται στον «πυρήνα» τον οπαδών του Στέφανου Κασσελάκη που σε σημαντικό βαθμό ταυτίζονται και με όσους «εμπνέονται» από την ρητορική και τον πολιτικό λόγο του Παύλου Πολάκη.

Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι πως στην χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ και μόλις μερικές ώρες μετά την διαγραφή του Παύλου Πολάκη ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε πως «ο Παύλος ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ». Μια δήλωση εξόχως αντιφατική με την πρωτοβουλία του για απομάκρυνση του βουλευτή από την Κ.Ο

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα