ΚΚΕ: “Διαφωνούμε σταθερά με το διορισμό της ηγεσίας των δικαστηρίων απ’ την εκάστοτε κυβέρνηση”

Τα γραφεία του ΚΚΕ
Eurokinissi
Σε σχόλιό του το ΚΚΕ σημειώνει ότι στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση κατέθεσε πρόταση για να αλλάξει "το σημερινό απαράδεκτο καθεστώς" την οποία αρνήθηκαν όλα τα κόμματα.
- 30 Μαΐου 2019 15:43
“Το ΚΚΕ διαφωνεί σταθερά με το διορισμό της ηγεσίας των δικαστηρίων απ’ την εκάστοτε κυβέρνηση, πολύ περισσότερο όταν αυτό επιχειρείται να γίνει κατά την προεκλογική περίοδο και σε συνεννόηση μεταξύ των δύο κομμάτων. Γι’ αυτό το λόγο και στην πρόσφατη συνταγματική αναθεώρηση το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση για να αλλάξει το σημερινό απαράδεκτο καθεστώς», αναφέρει σχόλιο του κόμματος για την αντιπαράθεση σχετικά με την ηγεσία της Δικαιοσύνης.
«Την πρότασή μας αρνήθηκαν όλα τα άλλα κόμματα που τώρα αξιοποιούν το ζήτημα για να παίζουν τα διάφορα πολιτικά προεκλογικά τους παιχνίδια» καταλήγει το ΚΚΕ.