ΚΚΕ για φωτιά στη Motor Οil: Καταγγέλλουμε το νέο έγκλημα σε βάρος των εργατών

Διαβάζεται σε 2'
ΚΚΕ για φωτιά στη Motor Οil: Καταγγέλλουμε το νέο έγκλημα σε βάρος των εργατών
SOOC

“Οι εργαζόμενοι τώρα πρέπει να διεκδικήσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μέτρα ασφαλείας”, αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Η μεγάλης έκτασης πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της “Motor Οil”, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό εργατών και τη διακομιδή τους στο νοσοκομείο, αποκαλύπτει τους μεγάλους κινδύνους από την έλλειψη μέτρων ασφάλειας, τις συνθήκες εντατικοποίησης και εργολαβοποίησης που επικρατούν στους χώρους δουλειάς. Το γεγονός, μάλιστα, ότι πρόκειται για παρόμοιο περιστατικό με αυτό που είχε συμβεί στο ίδιο εργοστάσιο λίγα χρόνια πριν, δείχνει ότι τα προβλήματα αυτά όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται, αλλά παραμένουν και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές εργατών και την ασφάλεια των κατοίκων στις γύρω περιοχές. Αναδεικνύει τους κινδύνους για βιομηχανικά ατυχήματα μεγάλης έκτασης» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο έγκλημα σε βάρος των εργατών και ζητά να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια που το προκάλεσαν. Οι εργαζόμενοι τώρα πρέπει να διεκδικήσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μέτρα ασφαλείας στους χώρους δουλειάς ενάντια στην πολιτική που τα θυσιάζει στο βωμό του κέρδους.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες εργάτες» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα