ΚΚΕ: Με το παραμύθι “της αριστερής κυβέρνησης” έρχεται υλοποίηση βάρβαρων μέτρων

ΚΚΕ: Με το παραμύθι “της αριστερής κυβέρνησης” έρχεται υλοποίηση βάρβαρων μέτρων
Demonstration Rally by The Greek Communist Party against the new deal with the European Union, in Athens, on July 10, 2015 / -, , , 10 , 2015 Sooc

Έντονη είναι η κριτική του ΚΚΕ στη συμφωνία, που στρέφει τα πυρά του τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο και ενάντια στην Αριστερή Πλατφόρμα που "έσπειρε αυταπάτες σε αριστερό κόσμο για μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ".

“Το τρίτο μνημόνιο, που συμφώνησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ με τους θεσμούς και φέρνει άμεσα για ψήφιση στη βουλή, πρέπει να συναντήσει τη μέγιστη δυνατή αντίσταση απ’ τη μεριά των εργαζομένων και όλου του λαού. Περιέχει μέτρα τέτοιας βαναυσότητας και σκληρότητας που καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν δεν τόλμησε να φέρει, κάτω από το φόβο της λαϊκής κατακραυγής” σημειώνει με ανακοίνωση του το Κομμουνιστικό Κόμμα που εκτιμά πως αυτή ήταν ακριβώς και η συνεισφορά της νέας κυβέρνησης στην πολιτική ζωή του τόπου.

“Με το παραμύθι της «αριστερής κυβέρνησης» και του «πρωθυπουργού που πάλεψε αλλά δεν τον άφησαν», προχωρά στην υλοποίηση βάρβαρων μέτρων που αποτελούσαν πάγια αιτήματα του μεγάλου κεφαλαίου και κατευθύνσεις της ΕΕ και τα οποία κατεδαφίζουν ότι έχει απομείνει όρθιο στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα” σημειώνει ο Περισσός.

Χειροπιαστά τα στοιχεία πως στο πλαίσιο της ΕΕ δεν υπάρχει φιλολαϊκή πολιτική

“Ο λαός έχει πλέον χειροπιαστά και ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι στο πλαίσιο της ΕΕ και της οικονομίας του κεφαλαίου, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί όχι απλά να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική, αλλά ούτε καν να ανακουφίσει στοιχειωδώς το λαό” σημειώνει στη συνέχεια το ΚΚΕ. “Η κυβέρνηση με την πολιτική της ουσιαστικά δίνει άφεση αμαρτιών στις προηγούμενες κυβερνήσεις, συγκροτώντας μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ ένα κοινοβουλευτικό μέτωπο ψήφισης και υλοποίησης των νέων βάρβαρων μέτρων”.

Τεράστιες οι ευθύνες της Αριστερής Πλατφόρμας

“Τεράστιες είναι και οι ευθύνες των στελεχών της λεγόμενης «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ, που αφού έσπειραν άφθονες αυταπάτες σε αριστερό, ριζοσπαστικό κόσμο για μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού στήριξαν όλα τα βήματα προς το νέο μνημόνιο τώρα διαφοροποιούνται, συνεχίζοντας να στηρίζουν την κυβέρνηση” αναφέρει με την ανακοίνωσή του Ο Περισσός, κόβοντας με αυτό τον τρόπο κάθε περιθώριο συνεννόησης με τους βουλευτές της πλατφόρμας.

Το ΚΚΕ λέει στο λαό ότι υπάρχει ελπίδα

“Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η οργάνωση και το δυνάμωμα της πάλης ενάντια στο τρίτο μνημόνιο και τα μέτρα που φέρνει” σημειώνει το ΚΚΕ που κάνει λόγο για “ενίσχυση των ταξικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων στο εργατικό λαϊκό κίνημα για την κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους”.

Κλείνοντας ο Περισσός καλεί σε “στήριξη και ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που ποτέ δεν είπε ψέματα στο λαό, στάθηκε πάντα δίπλα του και σήμερα προτείνει τη μοναδική ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδο: τη συνολική αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, του πλούτου της χώρας με τον ίδιο το λαό στην εξουσία”.

Πηγή: ΑΠΕ/Φωτογραφία sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα