ΚΚΕ: Πρωταγωνιστές του εθνικιστικού παροξυσμού για το Σκοπιανό το 1992, o τότε Συνασπισμός και ο Καμμένος

ΚΚΕ: Πρωταγωνιστές του εθνικιστικού παροξυσμού για το Σκοπιανό το 1992, o τότε Συνασπισμός και ο Καμμένος
The 20th Congress of the Communist Party of Greece in Athens on Mar. 30, 2017 / 20 30 , 2017 Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Περισσός απαντά στο Τζανακόπουλο, υπενθυμίζοντας ότι ο τότε Συνασπισμός ήταν που εξαπέλυσε επίθεση στο ΚΚΕ μετά το συμβούλιο αρχηγών το 1992 με τη γνωστή ρήση "πλην Λακεδαιμονίων"

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό εξαπέλυσε το ΚΚΕ, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τη δήλωση του πως το θέμα δε λύθηκε όταν έπρεπε λόγω εθνικιστικού παροξυσμού, υπενθυμίζοντας ότι ο τότε Συνασπισμός ήταν που εξαπέλυσε επίθεση στο ΚΚΕ μετά το συμβούλιο αρχηγών το 1992 με τη γνωστή ρήση “πλην Λακεδαιμονίων” και χαρακτηρίζοντας “πρωταγωνιστές στα συλλαλητήρια του ‘εθνικιστικού παροξυσμού’ τον τότε Συνασπισμό και το νυν κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο.

Ο κ.Τζανακόπουλος ειδικότερα δήλωσε: “Μας ενδιαφέρει να προχωρήσουμε με συγκροτημένο και σοβαρό τρόπο για να λυθεί τους επόμενους μήνες ένα πρόβλημα που μας κληροδότησαν πολιτικές δυνάμεις που όταν έπρεπε να το λύσουν δεν το έκαναν. Στο πλαίσιο ενός εθνικιστικού παροξυσμού μιας νοοτροπίας που είχε καλλιεργηθεί από το τότε πολίτικο σύστημα”.

Ο Περισσός απαντώντας στον υπουργό Επικρατείας τόνισε: “Του υπενθυμίζουμε -αν τυχόν δεν το θυμάται ή δεν το γνωρίζει- ότι πρωταγωνιστές στα συλλαλητήρια του “εθνικιστικού παροξυσμού” ήταν το κόμμα του ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του και ο κυβερνητικός του συνέταιρος κ. Καμμένος. Του υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι η εθνικιστική επίθεση τότε εναντίον του ΚΚΕ, με τη γνωστή ρήση “πλην Λακεδαιμονίων” εκπορεύτηκε από το δικό του κόμμα, τον ΣΥΝ μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ.”

Το ΚΚΕ σημειώνει επίσης ότι: “Το “παράθυρο ευκαιρίας” για την επίλυση του Σκοπιανού δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί στα Βαλκάνια και η διαδικασία ένταξης της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι και ο βασικός παράγοντας αποσταθεροποιήσης και αλλαγής συνόρων στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά συνέπεια η όποια επίλυση του ονοματολογικού, με την επιλογή σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις και με αποκλειστικά γεωγραφικό προσδιορισμό, δεν πρέπει να οδηγεί σε εφησυχασμό, όπως κάνουν οι κυβερνώντες.”

Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα