ΚΝΕ: “Ο γνωστός παπαγάλος της κυβέρνησης τα έκανε …σαλάτα”

Διαβάζεται σε 2'
Φοιτητικές εστίες (αρχείου)
Φοιτητικές εστίες (αρχείου) EUROKINISSI

Σκληρή απάντηση στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, ο οποίος ανέφερε ότι η ΚΝΕ δεν μπορεί να «διαχειρίζεται» τις φοιτητικές εστίες, έδωσε η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.

«Ο γνωστός τηλεμαϊντανός της κυβέρνησης, ‘Αρης Πορτοσάλτε, χτύπησε ξανά! Μετά την προτροπή του να μην πάμε διακοπές τον Αύγουστο, γιατί εμποδίζουμε τους τουρίστες, σήμερα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας την τραγική κατάσταση των φοιτητικών εστιών, ισχυρίστηκε ότι ευθύνεται η ΚΝΕ που “τις διαχειρίζεται”!» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ και προσθέτει:

«Δε θέλουμε να τον σοκάρουμε, αλλά η διαχείριση των φοιτητικών εστιών είναι στην ευθύνη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας.

Αυτοί είναι που έχουν αφήσει χωρίς χρηματοδότηση τις φοιτητικές εστίες, που μείωσαν το 2023 κατά 50% τον προϋπολογισμό για τον τεχνικό εξοπλισμό τους. Αυτοί είναι που αφήνουν τα κτήρια να ρημάζουν ασυντήρητα, που παρέδωσαν σε εργολάβους τη λειτουργία των φοιτητικών εστιών, με αποτέλεσμα να αφήνουν τους οικότροφους φοιτητές χωρίς θέρμανση, κλιματισμό και σίτιση για μήνες. Η υποβάθμιση και εγκατάλειψη των φοιτητικών εστιών είναι συνειδητή πολιτική επιλογή για να εξοικονομήσουν πόρους και να στρώσουν τον δρόμο στην παραπέρα ιδιωτικοποίησή τους.

Αντιθέτως, τα μέλη της ΚΝΕ, που διαμένουν σε φοιτητικές εστίες, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων για να αυξηθούν οι δικαιούχοι δωρεάν στέγης, να ανακαινιστούν δωμάτια, να εξασφαλιστεί ο κλιματισμός και η σίτιση, συνολικά να βελτιωθούν οι όροι διαβίωσης των οικοτρόφων και να κατασκευαστούν σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν εστίες. Ταυτόχρονα, η ΚΝΕ πρωτοστατεί στις δίκαιες διεκδικήσεις για μέτρα ανακούφισης από το τεράστιο κόστος της στέγασης που φορτώνεται στις πλάτες χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους».

«Αυτή η δράση ενοχλεί την κυβέρνηση και τους κάθε είδους Πορτοσάλτε, γι’ αυτό καταφεύγουν σε συκοφαντίες για την ΚΝΕ και αποκρύπτουν τις κινητοποιήσεις των φοιτητών για το οξυμένο πρόβλημα της φοιτητικής στέγης» επισημαίνει η ΚΝΕ στην ανακοίνωσή της στην οποία καταλήγει με το εξής «υστερόγραφο»:

«Υ.Γ.: Όσο για τα όνειρα του κ. Πορτοσάλτε για φοιτητικές εστίες με ενοίκια εκατοντάδων ευρώ του ευχόμαστε “με αυτό το πλευρό να – συνεχίζει – να κοιμάται}».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα