‘Κόφτε το κατενάτσιο για τις τηλεοπτικές άδειες’ λέει στην αντιπολίτευση ο Παππάς

‘Κόφτε το κατενάτσιο για τις τηλεοπτικές άδειες’ λέει στην αντιπολίτευση ο Παππάς
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Στην Ολομέλεια η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες// Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ.(Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Την κατηγόρησε ότι προβάλλει συνεχώς προσκόμματα για να σταματήσει το διαγωνισμό. Θυελλώδης συνεδρίαση. Καυγάς Χριστοδουλοπούλου – Λοβέρδου επί της διαδικασίας

Με μήνυμα στα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάψουν να θέτουν συνεχώς εμπόδια στη διεξαγωγή διαγωνισμού αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, άρχισε στη Βουλή η θυελλώδης συζήτηση της τροπολογίας που ανοίγει το δρόμο για την προκήρυξη τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

«Κόφτε το κατενάτσιο και μπείτε στο γήπεδο να παίξετε μπάλα» είπε ο κ. Παππάς αποκρούοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ζήτησαν να αποσυρθεί η τροπολογία και να συζητηθεί σε άλλο χρόνο, ενώ επίσης προανήγγειλαν και θέμα αντισυνταγματικότητας. «Η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ότι βιαζόμαστε. Δεν μπορώ να αντιγυρίσω το επιχείρημα» είπε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο κ. Παππάς επισημαίνοντας ότι επί 25 χρόνια δεν έκαναν τίποτε για να δοθούν άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς. «Εσείς δεν βιαζόσασταν καθόλου» είπε στα έδρανα της αντιπολίτευσης ο υπουργός Επικρατείας και καταλόγισε προσπάθεια καθυστέρησης. «Μια σας φταίνε οι αρμοδιότητες του υπουργού, μία η σύνθεση του ΕΣΡ, την άλλη το Σύνταγμα και ζήσατε 25 χρόνια με αυτό το καθεστώς της ανομίας» είπε και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν αιφνιδίασε καθόλου αφού ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε πριν από 3,5 μήνες. Σε αντίστοιχο τόνο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «κάνει ό,τι είναι δυνατόν» για να σταματήσει ο διαγωνισμός. «Τον διαγωνισμό δεν τον θέλουν οι καναλάρχες αλλά το θέλουν οι πολίτες» ανέφερε.

Στον αντίποδα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, χαρακτήρισε «προκλητική, αντισυνταγματική και επιβλαβή» τη διάταξη για τις τηλεοπτικές άδειες και προεξόφλησε ότι θα καταπέσει στη δικαιοσύνη. Με την πρόβλεψη αυτή συμφώνησε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την τροπολογία προσβάλλει βαθύτατα το πολίτευμα και ευθέως το Σύνταγμα. Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκε και Χάρης Θεοχάρης του Ποταμιού ο οποίος καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι βιάζεται. Αποστάσεις και από τις δύο πλευρές πήρε το ΚΚΕ μέσω του βουλευτή Θανάση Παφίλη.

Τασία σε Λοβέρδο: Αφήστε τις απειλές για εκεί που περνάνε…

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ιδιαίτερα, όταν, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε επιτακτικά τον λόγο από την προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου παρά το γεγονός ότι είχε μιλήσει λίγο νωρίτερα ο συνάδελφός του από το ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Λοβέρδος συνέχισε όμως να φωνασκεί μέχρι να του δώσει το λόγο η κυρία Χριστοδουλοπούλου. «Θέλετε να πάρετε το λόγο με τσαμπουκά» είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και τον κατηγόρησε ότι απεύθυνε απειλές στο προεδρείο. «Αφήστε τις απειλές σας. Να τις κάνετε όπου περνάνε» είπε η κυρία Χριστοδουλοπούλου στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα