“Κόκκινες” αλλά και “Πράσινες” γραμμές από το ΠΑΣΟΚ στην τρόικα

“Κόκκινες” αλλά και “Πράσινες” γραμμές από το ΠΑΣΟΚ στην τρόικα
ΑΘΗΝΑ-ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΣΟΚ(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Αποφασισμένη να επιμείνει μέχρι τέλους στις "κόκκινες" γραμμές που έχει θέσει σε ορισμένες απαιτήσεις της τρόικα, εμφανίζεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αλλά ταυτόχρονα δηλώνει και έτοιμη να ανάψει "πράσινο" φως σε ορισμένες άλλες, ρίχνοντας νερό στο κρασί της

Του Γιάννη Πιτταρά

Σε σύσκεψη υπουργικών αλλά και κοινοβουλευτικών στελεχών για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε τον τόνο μιλώντας για την ανάγκη να κλείσει καταρχήν η διαπραγμάτευση μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου όποτε και πραγματοποιείται η συνεδρίαση του eurogroup και αμέσως μετά και σίγουρα πριν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας να παρουσιαστεί η κυβερνητική πρόταση για τη μετά μνημόνιο εποχή.

Κατα τη συζήτηση τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επέμειναν στις “κόκκινες” γραμμές που έχει θέσει το κόμμα ευθύς εξαρχής:

•Οχι σε περαιτέρω αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα όρια ηλικίας
•Οχι στους πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας
•Οχι στις ομαδικές απολύσεις
•Οχι αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά

Ωστόσο, πέρα από τις “κόκκινες” γραμμές στο ΠΑΣΟΚ δείχνουν να συζητούν αλλά ζητήματα καταθέτοντας τις δικιες τους εναλλακτικές προτάσεις.
Συμφωνούν για πχ. με την κατάργηση συγκεκριμένων προνομίων που απολαμβάνουν οι συνδικαλιστές, όπως επίσης και το άνοιγμα της αγοράς.

Ειδικοτερα, ξεκαθαρίζουν ότι οι οποίες αλλαγές σε σχέση με το ασφαλιστικό θα είναι διοικητικού χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν θα έχουν παρενέργειες στους ασφαλισμένους, ενώ το θέμα της συγχώνευσης των ασφαλιστικών ταμείων θα συζητηθεί σε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Απασχόλησης Γιάννη Βρούτση.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δυο Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Παναγιώτης Ρήγας και Γιάννης Κουτσούκος, οι υπουργοί Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βασίλης Κεγκέρογλου,  Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Πάρις Κουκουλόπουλος καθώς και οι Γιώργος Κουτρουμάνης και Δημήτρης Καρύδης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα