‘Κολάζει και Παπά’ το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ λέει η Φ. Γεννηματά

‘Κολάζει και Παπά’ το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ λέει η Φ. Γεννηματά
Συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Κατηγορεί τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ότι αποφασίζει «εν λευκώ» για τις άδειες

Σοβαρότατες ενστάσεις στο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των ΜΜΕ διατύπωσε στη Βουλή η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά στηλιτεύοντας τις αποφασιστικές αρμοδιότητες που δίνει στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

«Η διάταξη αυτή κολάζει και παπά…» είπε σκωπτικά η κυρία Γεννηματά αναφερόμενη στη ρύθμιση που επιτρέπει στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να καθορίζει τον αριθμό των αδειών που θα χορηγηθούν σε τηλεοπτικούς σταθμούς. «Αν θέλετε διαφάνεια τότε δεν μπορείτε να εξουσιοδοτείτε εν λευκώ τον υπουργό και στενό συνεργάτη για να καθορίζει αυθαίρετα τον αριθμό αδειών» πρόσθεσε η κυρία Γεννηματά απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση και κατήγγειλε ότι αυτές οι ρυθμίσεις δημιουργούν «θερμοκοιτίδα της διαπλοκής». Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι φέρνει στη Βουλή ένα νομοσχέδιο που δεν καλύπτει τα σύγχρονα ψηφιακά δεδομένα, «αλλά παραμένει στα όσα προέβλεπε ένα παλαιότερο νομοσχέδιο για τις αναλογικές τηλεοπτικές άδειες». Ζήτησε, μάλιστα, να εξαιρεθούν οι περιφερειακοί τηλεοπτικού σταθμοί από το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε, όμως, και επίθεση εφ’ όλης της ύλης κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ειδικότερα, στηλίτευσε τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση της επιβολής ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Επίσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μεγάλες περικοπές στις συντάξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα