Κόμμα Κασιδιάρη: Η κυβέρνηση επιμένει στον δικό της νόμο, της θεωρίας των δύο άκρων

Κόμμα Κασιδιάρη: Η κυβέρνηση επιμένει στον δικό της νόμο, της θεωρίας των δύο άκρων
Ηλίας Κασιδιάρης eurokinissi

Την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα ψηφίσει τη δική της ρύθμιση και όποιος θέλει ας στηρίξει, διαμηνύει το Μαξίμου 

Παρά τις έντονες αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25, που προειδοποιούν για θεσμοθέτηση της “θεωρίας των δύο άκρων”, η κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση της δικής της νομοθετικής ρύθμισης για αποκλεισμό κόμματος του καταδικασθέντα για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

“Την επόμενη εβδομάδα θα ψηφιστεί μια ρύθμιση, απολύτως αυτονόητη. Η κυβέρνηση από το Νοέμβριο έχει αποστείλει στα κόμματα το προσχέδιο και μέχρι την τελευταία στιγμή θα επιδιώξει συναίνεση. Δεν είναι ένα πεδίο, στο οποίο υπάρχουν διαφορές, εφόσον συμφωνούμε ότι πρέπει να αποκλείσουμε φασίστες και εγκληματίες από το να ιδρύσουν ή να κρύβονται πίσω από κόμματα”, δήλωσε ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος της νομοθετικής ρύθμισης της κυβέρνησης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι να δοθεί η δυνατότητα ώστε ο Άρειος Πάγος να εξετάζει και εάν ο καταδικασθείς για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση έχει τοποθετήσει έναν “αχυράνθρωπο” στη θέση του προέδρου, για να “ξεγλιστρήσει” από τους περιορισμούς του νόμου.

Από την αντιπολίτευση όμως τονίζουν ότι η πρόταση τροπολογίας που έχει αποστείλει για διαβούλευση η κυβέρνηση στα επιτελεία των κομμάτων φέρεται να έχει πολύ γενικόλογο περιεχόμενο, γεγονός που δεν εγγυάται το πώς θα λειτουργήσει.

Παράλληλα θέτει κανόνες που δεν «περιγράφουν» ένα νεοναζιστικό κόμμα κατ’ αποκλειστικότητα αλλά μπορούν να «χωρέσουν» και άλλες πολιτικές οργανώσεις. Με λίγα λόγια στην νομοθετική ρύθμιση που προτείνεται από την κυβέρνηση φαίνεται να αποτυπώνεται η περίφημη «Θεωρία των Δύο Άκρων» που εξισώνει την δράση του νεοναζισμού ακόμη και με τμήματα της αριστεράς.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θα κατατεθεί συγκεκριμένη νομοθετική πρόταση για τον αποκλεισμό των νεοναζί από τις εκλογές, που θα βασίζεται σε δύο άξονες: Πρώτον να είναι απολύτως συμβατή με το Σύνταγμα και δεύτερον «να είναι σαφής για τους νεοναζί και να μην ανοίγει κερκόπορτα για διευρυμένες ερμηνείες και εξίσωση του ναζισμού με οποιαδήποτε άλλη πολιτική ιδεολογία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρότασή του αυτή θα επιχειρήσει να έχει ευρύτερες συναινέσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Όμως σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να αφήσει την νομοθετική πρωτοβουλία στην κυβέρνηση.

Παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για το ότι ο φυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης φαίνεται να έχει την δυνατότητα ακόμη και «πίσω από τα κάγκελα» να δρα ανενόχλητος και μέσω της δραστηριότητάς του στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να συγκροτεί τους οπαδούς του.

Έντονες επιφυλάξεις για το περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης που θα προτείνει η κυβέρνηση έχει εκφράσει και το ΚΚΕ. Σύμφωνα με τον βουλευτή και εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Γιάννη Γκιόκα «το ΚΚΕ έχει μέτωπο απέναντι στις ναζιστικές οργανώσεις που πρέπει να εξαφανιστούν από την κοινωνία» τόνισε όμως πως «η ρύθμιση θα πρέπει να κάνει σαφή αναφορά στον ναζιστικό χαρακτήρα αυτών των κομμάτων και να μην εμπεριέχει επικίνδυνες γενικεύσεις και τη θεωρία των άκρων».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα