Κωνσταντοπούλου: Ο λαός έχει στα χέρια του την απόφαση για το μέλλον του

Κωνσταντοπούλου: Ο λαός έχει στα χέρια του την απόφαση για το μέλλον του
ΑΘΗΝΑ-Συγκέντρωση υπέρ του «όχι» στο Σύνταγμα .Κάλεσμα προς τον ελληνικό λαό να συμμετάσχει σήμερα το απόγευμα σε συγκέντρωση κατά της λιτότητας στο Σύνταγμα απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Ευρωκίνηση

Η πρόεδρος της βουλής άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στην Αγία Παρασκευή και μίλησε για το διακύβευμα της σημερινής εκλογικής διαδικασίας

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έφτασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στο 9ο δημοτικό τμήμα, στο β’ γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής προκειμένου να ψηφίσει για το δημοψήφισμα. Η κα. Κωνσταντοπούλου δήλωσε: “Σήμερα τον λόγο τον έχει ο λαός. Έχει στα χέρια του την απόφαση για το μέλλον του, έχει στα χέρια του τη μοίρα του, την εξουσία που κατά το Σύνταγμα του ανήκει, πηγάζει από αυτόν και ασκείται υπέρ αυτού”.

“Ο λαός θα δικαιώσει εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν, εκείνους που τον υπερασπίστηκαν και θα διαψεύσει εκείνους που τον θυματοποίησαν, που στη συνέχεια τον εκβίασαν και προσπάθησαν να τον εκφοβίσουν. Είναι μια ιστορική ημέρα, την οποία θα θυμόμαστε και στην οποία θα ανατρέχουμε με υπερηφάνεια ως λαός. Είναι μια ιστορική όπου οι νέες γενιές γράφουν τη δική τους ιστορία” σημείωσε στη συνέχεια η πρόεδρος της ελληνικής βουλής και αναφέρθηκε σε άρθρο ομολόγων της από τη Γαλλία και την Ιταλία, αλλά και στους Ευρωπαίους πολίτες που διαδήλωσαν σε ευρωπαϊκές χώρες υπέρ του ελληνικού λαού.

“Θέλω ως πολίτης και ως πρόεδρος της βουλής στη συνέχεια, να ευχαριστήσω όλους εκείνους του Ευρωπαίους που διαδήλωσαν σε όλη την Ευρώπη, εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό που αντιστέκεται και δεν υποκύπτει. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς πρώτα ως πολίτης την πρόεδρο της ιταλικής εθνοσυνέλευσης Λάουρα Μποτρίνι, Κλοντ Μπαρτολοντ που με σημερινό άρθρο τους στην εφημερίδα Liberation, θυμίζουν ότι η Ευρώπη έχει ως θεμελιώδη αξία την αλληλεγγύη των λαών και υπογραμμίζουν ότι η εξουθένωση του ελληνικού λαού και η απομάκρυνση από τις θεμελιώδεις αξίες και τα κοινωνικά δικαιώματα αποτελούν προδοσία του ευρωπαϊκού ιδεώδους” ανέφερε.

“Ομοίως θέλω να ευχαριστήσω και τον Κύπριο ομόλογό μου, που από μέρες έχει εκφράσει τη συμπαράσταση του στον ελληνικό λαό. Αυτή είναι η Ευρώπη, η Ευρώπη της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης, όχι η Ευρώπη των εκβιασμών και των τελεσιγράφων που λαός μας ξέρει και ιστορικά να τα επιστρέφει” ολοκλήρωσε η κα. Κωνσταντοπούλου.

Δείτε τις δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα