Κοντούλη στο NEWS 247: Τα πετρέλαια δεν είναι λύση

Κοντούλη στο NEWS 247: Τα πετρέλαια δεν είναι λύση

Διαβάστε τι δήλωσε η υποψήφια βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη στο News 247 για την επίθεση Κασιδιάρη σε Κανέλλη και Δούρου, για το αν οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν δεχτεί πρόταση από άλλο πολιτικό χώρο και για τα πετρέλαια

Για φαινόμενα σήψης και παρακμής έκανε λόγο η υποψήφια βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη αναφορικά με την επίθεση Κασιδιάρη σε Κανέλλη και Δούρου.

Λίγες μόλις ημέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, το NEWS 247 καλύπτει τις πολιτικές εξελίξεις με απώτερο στόχο, την ενημέρωση των ψηφοφόρων για τις θέσεις των κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το NEWS 247 ανοίγει την επικοινωνία , έχοντας απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα κόμματα, να συμμετάσχουν σε live συνέντευξη, όπου θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων του μέσου και αναγνωστών.

Στο πλαίσιο των Video Live Chat, την Παρασκευή βρέθηκε στο στούντιο του NEWS 247, η υποψήφια βουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη.

“Η βία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας”

“Αυτά τα φαινόμενα αμαυρώνουν την ιστορία του τόπου. Το φαινόμενο Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται με αφορισμούς. Να δούμε πως και γιατί συμπολίτες μας εμπιστεύονται μια τέτοια πολιτική δύναμη να τους εκπροσωπήσει. Το θέμα είναι όλα αυτά που κάνουμε και όλα αυτά που δεν κάνουμε. Σήμερα εστιάζουμε στο αποτέλεσμα.

Με ανησυχεί πάρα πολύ η βία ως μέτρο επίλυσης των διαφορών. Η βία έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά. Έχει ευθύνη το πολιτικό προσωπικό της χώρας, αλλά και καθένας από εμάς. Βία είναι όταν κάποιοι πηδούν από το παράθυρο. Βία είναι οι αυτοκτονίες”, τόνισε.

Επισημαίνοντας πως τα προβλήματα γιγαντώνονται και φουντώνουν, σημείωσε πως το πολιτικό προσωπικό δεν αντιλαμβάνεται σε τι κατάσταση βρίσκονται οι πολίτες σήμερα.

“Οι φοβισμένες κοινωνίες δεν παίρνουν πάντα σωστές αποφάσεις. Θα πρέπει να μιλήσουμε για το έλλειμμα των πολιτικών που τόσα χρόνια κυβέρνησαν τη χώρα.

Δεν ξέρω αν οι μάσκες έπεσαν, αλλά πολλοί συμπολίτες μας είναι φοβισμένοι και ψάχνουν να βρουν προστασία σε κάτι που φαντάζει ισχυρό. Θέλουμε η κοινωνία μας να οδηγηθεί σε τέτοιους δρόμους;

Τα εργαλεία της δημοκρατίας υπάρχουν και θα πρέπει να δούμε πώς τα παραχωρούμε σε κόμματα που δεν σέβονται τη δημοκρατία. Δεν γίνεται να λέμε ότι ξαφνικά πέφτουμε από τον ουρανό. Μηνύματα είχαμε. Δεν φρόντισε το πολιτικό προσωπικό της χώρας να θεραπεύσει τις αιτίες. Δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας”, σημείωσε.

Όχι σε νέα μέτρα τον Ιούνιο

Αναφέροντας πως ο ελληνικός λαός δεν αντέχει το Μνημόνιο, σημείωσε πως τον Ιούνιο δεν πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα, αλλά να δοθεί παράταση.

“Η κοινωνία πρέπει να δώσει άμεσα λύση για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο μηδέν. Τον Ιούνιο δεν πρέπει να παρθούν νέα μέτρα. Η κοινωνία δεν αντέχει αυτή τη στιγμή. Πρέπει να ζητήσουμε μια τρίμηνη παράταση.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις τύχες μας σε επόμενα πελατειακά συστήματα. Θα πρέπει οι πολίτες να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Έστειλαν το μήνυμα ότι δεν θέλουν αυτοδυναμίες.

Ορισμένοι το φοβήθηκαν αυτό το μήνυμα. Το βιοτικό μας επίπεδο έχει γυρίσει χρόνια πίσω χωρίς ελπίδα και παράλληλα η πολιτική ζωή, ο τρόπος που ασκείται, γυρνά χρόνια πίσω. Πρέπει να προσπαθούμε να βρούμε κοινούς τόπους”, υπογράμμισε.

“Μύθος” η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για υπουργείο

Απέρριψε τα σενάρια που θέλουν τους Οικολόγους Πράσινους να έχουν δεχτεί προτάσεις για συνεργασία από άλλα κόμματα.

“Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν δέχτηκαν ποτέ πρόταση από κανέναν χώρο. Είδατε τι ωραία που η φήμη κάνει τη δουλειά της; Κάθε περίοδο κάτι φημολογείται για εμάς. Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί. Δεν έχουμε κρυφή ατζέντα.

Μύθος είναι και η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για να αναλάβουν το υπουργείο Περιβάλλοντος οι Οικολόγοι Πράσινοι. Λέγονται διάφορα. Οι προτάσεις γίνονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο”, τόνισε.

“Τα πετρέλαια δεν είναι λύση”

Αναφορικά με την ΑΟΖ, που έχει μπει στην προεκλογική “ατζέντα” των περισσότερων κομμάτων επισήμανε ότι τα πετρέλαια δεν αποτελούν λύση.

“Με εντυπωσιάζει που σήμερα επαναφέρουμε στο τραπέζι ως λύση τους υδρογονάνθρακες. Ας σοβαρευτούμε. Δεν είναι λύση τα πετρέλαια. Έχουμε σκεφτεί πόσες θέσεις εργασίας θα κλείσουν; Η Αλβανία εκμεταλλεύεται τα πετρέλαια. Είναι ένας τόπος τον οποίο ονειρεύεστε;”, διερωτήθηκε.

“Πριν φύγουν κάποιοι δέσμευσαν τη χώρα”

Αναφέροντας πως ορισμένοι δέσμευσαν τη χώρα πριν φύγουν, σημείωσε πως για διαπραγματευτούμε σήμερα πρέπει να βρούμε αυτό που έχει χαθεί, το όραμά μας.

“Το Μνημόνιο δεν το αντέχει ο ελληνικός λαός. Δεν θέλουμε να οδηγήσουμε την Ευρώπη σε αυτοκτονία. Θεωρούμε ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Αν οι συμμέτοχοι έχουν τους ίδιους στόχους αυτό είναι το ζητούμενο. Το ευρώ για εμάς είναι μέσο για να ζήσουμε καλύτερα. Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνο η χώρα μας. Η οικονομική κρίση είναι αν όχι παγκόσμια, ευρωπαϊκή.

Τα πράγματα είναι δύσκολα. Κάποιοι υπέγραψαν. Πριν φύγουν, δέσμευσαν και τη χώρα. Πρέπει να βρούμε τρόπο να αποδεσμεύσουμε τη χώρα. Για να διαπραγματευτούμε σήμερα πρέπει να βρούμε το όραμά μας”, τόνισε.

Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για Σκοπιανό

Σε ό,τι αφορά το κομμάτι το ευρωπαϊκό κομμάτι, εμείς έχουμε βρει “πράσινους” συμμάχους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θέλουν ένα άλλο μοντέλο, ένα άλλο κοινωνικό συμβόλαιο.

Μπορούμε να βγούμε από την κρίση αυτή με σχέδιο. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα αν το αποφασίσουμε.

Αναφορικά με το Σκοπιανό, επισήμανε πως οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουν ότι χρειάζεται μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Επισήμανε πως πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός του κράτους από την εκκλησία, τονίζοντας πως δεν χρειάζονται ανέξοδες επιλογές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα