Κόντρα για τον ξυλοδαρμό του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών

Κόντρα για τον ξυλοδαρμό του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών
Αστυνομικά μέτρα γύρω από το Σύνταγμα για την πορεία διαμαρτυρίας των εργαχομένων σταμεταλλεία στισ Σκουριές και της αντισυγκέντρωσης στα Προπύλαια την Πέμπτη 16 Απριλίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Τι είπε για την επίθεση στον Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών και γιατί κατηγορεί τη ΝΔ για το θέμα των Εξαρχείων

Τα βέλη του έστρεψε κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόσο για το θέμα των Εξαρχείων όσο και για την επίθεση στον Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών.

Ειδικότερα, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται από τη ΝΔ για τα συχνά επεισόδια στα Εξάρχεια και στάθηκε στο περιστατικό του τραυματισμού του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι αναζητούν ένα άτομο ως τον δράστη της επίθεσης.

“Απόλυτα υποκριτική η στάση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, αφού επί δεκαετίες δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Σκούπιζαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί που λέγεται Εξάρχεια ή άλλες περιοχές με προβλήματα σε όλη την Ελλάδα και τώρα πιάνονται από μεμονωμένα περιστατικά. Τα κάνουν σημαία και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Ο κόσμος ξέρει ποιος για πρώτη φορά και ποια κυβέρνηση κάνει επιχειρήσεις εναντίον του κοινού εγκλήματος των ναρκωτικών στα Εξάρχεια, ξέρει σε άλλες δύσκολες περιοχές πώς ενεργούμε. Δεν κάνουμε θαύματα. Δεν έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά προσπαθούμε. Ο συγκεκριμένος αστυνομικός, ένας ευγενέστατος άνθρωπος χτυπήθηκε από κάποιον κακοήθη που αποσπάστηκε από μια πορεία. Προσπαθούμε να τον βρούμε. Απαράδεκτη κατάσταση, αλλά από την άλλη μεριά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ κάνουν μια κακού είδους προπαγάνδα και αναδεικνύουν επιμέρους ζητήματα προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις”.

Τέλος, ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε και στο προσφυγικό, απαντώντας στις ερωτήσεις που δέχτηκε και για την αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας από μετανάστες. “Καταρχάς εμείς βοηθήσαμε, όπως οφείλουμε, την όλη κυβερνητική προσπάθεια στο να χτιστούν υποδομές, να χτιστούν καταυλισμοί στα νησιά, να χτιστούν καταυλισμοί στον ηπειρωτικό χώρο, να υπάρχει αστυνόμευση σε αυτές τις περιοχές. Ξέρετε κοντά σας, η Θεσσαλονίκη, μια φιλόξενη πόλη, φιλοξενεί αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο αριθμό προσφύγων και έχει επιβαρυνθεί -αν θέλετε- και υπέρμετρα. Μπορώ να το αναγνωρίσω. Προσπαθούμε λοιπόν και να βοηθήσουμε στα γενικότερα ζητήματα του προσφυγικού, αλλά και στα θέματα ασφάλειας. Βλέπετε ότι δεν υπάρχουν μεγάλα περιστατικά. Υπάρχει παραβατικότητα μικρής έκτασης γύρω από αυτό το θέμα. Είναι όμως ένα μεγάλο ζήτημα το προσφυγικό, ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο τη χώρα μας”.

“Μας προβληματίζουν οι ροές, ακόμα και οι μικρές των 50 – 100 ανθρώπων την ημέρα και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Εξαρτάται από τις ροές που έρχονται από την Τουρκία και εξαρτάται από τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία πιέζουμε προκειμένου να βρεθεί καλύτερη λύση, πιο συμφέρουσα για τη χώρα μας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα