Κόντρα Μαξίμου-Γεωργιάδη: Οι βολές για ακροδεξιές απόψεις και ο καυγάς για τις τηλεοπτικές άδειες

Κόντρα Μαξίμου-Γεωργιάδη: Οι βολές για ακροδεξιές απόψεις και ο καυγάς για τις τηλεοπτικές άδειες
Discussion at the plenum of the Greek Parliament of the 20156 draft State Budget, in Athens, on Dec. 5, 2015 / . , 5 , 2015 Alexandros Michailidis / SOOC

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ για τη 'στολή της Χούντας' προκάλεσαν την αντίδραση του Παππά και της Χρυσοβελώνη, ενώ το σίριαλ για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών συνεχίζεται

Στο στόχαστρο του Μαξίμου, αλλά και του κυβερνητικού εταίρου, βρέθηκε εκ νέου ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

Αιτία του καυγά είναι οι τηλεοπτικές άδειες, καθώς η κυβέρνηση κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι μπλοκάρει τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, και αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του κ.Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά FM.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά να βγάλει την “στολή της χούντας”. Άμεση ήταν η αντίδραση του κ.Παππά ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει εάν υιοθετεί τις απόψεις Γεωργιάδη περί δικτατορίας.

“Είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει εκφραστεί υπέρ της δικτατορίας, γεγονός που τον καθιστά ενδεχομένως τον πιο γνωστό υποστηρικτή αυτών των απόψεων.  Προφανώς, τον έχει αποθρασύνει το γεγονός ότι μετακινήθηκε από την προθήκη στη διοίκηση της ΝΔ. Δεν περιμένουμε από τον κ. Γεωργιάδη να βάλει φρένο στη γλώσσα του. Δεν περιμένουμε να γνωρίζει την ιστορία αυτών στους οποίους απευθύνεται. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει εάν υιοθετεί αυτές τις απόψεις”, δήλωσε ειδικότερα ο κ.Παππάς, ο οποίος έχει πολλάκις καταγγείλει τον αντιπρόεδρο της ΝΔ για ακροδεξιές απόψεις, κτυπώντας μέσω Γεωργιάδη και τον πρόεδρο της ΝΔ.

Εν τω μεταξύ ο κ.Γεωργιάδης είχε ήδη σπεύσει μέσω twitter να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη φράση του και μετά τη δήλωση Παππά αναρωτήθηκε, επίσης μέσω twitter: “Πότε ακριβώς έχω εκφραστει εγώ υπέρ της Χούντας;”

Επίθεση κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ εξαπέλυσε και η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

“Οι νέες δηλώσεις του κ. Άδωνι Γεωργιάδη και ο προκλητικός τρόπος με τον οποίο υπερασπίζεται το ισχύον καθεστώς ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η σημερινή Ν.Δ. όπως έχει μεταλλαχθεί και αλλοιωθεί, δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή, που επιδίωκε να θεσπίσει κανόνες διαφάνειας και νομιμότητας.

Είναι γεγονός ότι το χάσμα ανάμεσα στη σημερινή Ν.Δ των νεοφιλελεύθερων που ταυτίζεται απόλυτα με το ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία των ημερών του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή είναι αβυσσαλέο και αγεφύρωτο”, σχολίασε η κ.Χρυσοβελώνη, κλείνοντας έτσι για άλλη μία φορά το μάτι στους καραμανλικούς ψηφοφόρους τους οποίους οι ΑΝΕΛ ευελπιστούν να προσεγγίσουν μετά την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα