Κουτσούμπας: Διαχρονική η ευθύνη των κυβερνήσεων

Κουτσούμπας: Διαχρονική η ευθύνη των κυβερνήσεων
Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την εργατική Πρωτομαγιά στο Σύνταγμα και πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ, την Δευτέρα 1 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Την έμπρακτη ανακούφιση των πληγέντων ζητάει ο Περισσός, με τον Γραμματέα του ΚΚΕ να επιρρίπτει ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις για την καταστροφή

Εικόνα πλήρους καταστροφής στην Μάνδρα συνάντησε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, που με επικεφαλής τον βουλευτής Αττικής Γιάννη Γκιόκα, περιοδεύει στον τόπο της καταστροφής.

Τα στελέχη του Περισσού συνομίλησαν με τους κατοίκους της περιοχής, ζητώντας από την κυβέρνηση να μεριμνήσει έτσι ώστε εκτός από τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που έχουν υποστεί, να υπάρξει και απαλλαγή από φόρους όπως ο ΕΝΦΙΑ, αλλά και από ασφαλιστικές εισφορές και άλλες επιβαρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι κάτοικοι αναγνώρισαν στο κλιμάκιο του ΚΚΕ, ότι το κόμμα τους εδώ και χρόνια είναι ίσως το μοναδικό που έθετε τόσο σε επίπεδο κοινοβουλίου, όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση την ανάγκη για άμεση κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, τα οποία δεν πραγματοποίησε εν τέλει καμία κεντρική ή αυτοδιοικητική αρχή.

Κουτσούμπας: “Υπεύθυνος για αυτό το έγκλημα διαρκείας η πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις”

Τις διαχρονικές ευθύνες τον κυβερνήσεων που δεν προχώρησαν στα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, χαρακτήρισε ως υπεύθυνο για την αδιανόητη καταστροφή στη Δυτική Αττική ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ εξαπέλυσε πυρά εναντίον όσων -κυρίως στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- θεωρούν ότι υπεύθυνη για την καταστροφή είναι η κλιματική αλλαγή.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δ.Κουτσούμπας

“Αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας βρίσκεται στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, που μετρούν τις πληγές τους, στις οικογένειες των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες. Στη Δυτική Αττική, όπου ζουν φτωχές λαϊκές οικογένειες, άνεργοι, μεροκαματιάρηδες άνθρωποι του μόχθου, εκτυλίσσεται εδώ και χρόνια ένα έγκλημα. Και ο βασικός υπεύθυνος για αυτό το έγκλημα διαρκείας έχει όνομα και επίθετο: Είναι η πολιτική, που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με την περιφερειακή και τοπική διοίκηση. Όλοι τους, ενώ ξέρουν καλά τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ειδικά σ’ αυτή την περιοχή, προτεραιότητά τους είναι άλλα έργα με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου. Μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλούν οι δηλώσεις που μιλούν για ακραία φαινόμενα, που προκάλεσε η κλιματική αλλαγή. Έλεος. Αν δεν μπορούν έστω να απολογηθούν, ας σωπάσουν! Απαιτούμε την άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την ολόπλευρη στήριξη των κατοίκων, μέτρα ανακούφισης και έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες όλων όσων έχουν πληγεί, απαιτούμε τώρα μέτρα αποκατάστασης και αποζημιώσεις στο ύψος των ζημιών, χωρίς καμιά καθυστέρηση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα