Κουτσούμπας: Η υποχρηματοδότηση στα σχολεία είναι τεράστια και την πληρώνουν τα παιδιά μας

Διαβάζεται σε 3'
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σχολεία της Νέας Ιωνίας επισκέφτηκε σήμερα ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Η δήλωσή του.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα (16/9) το 6ο Λύκειο και το 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, όπου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Μαζί με τις ευχές μας για δύναμη και υγεία για τη νέα σχολική χρονιά, εκφράσαμε στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και μαθητές, την αναγκαιότητα να συνεχιστεί αυτός ο αγώνας, που το ΚΚΕ τον κάνει με συνέπεια, και μέσα στη Βουλή και έξω απ’ αυτήν στους δρόμους του αγώνα, για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις σχολικές κοινότητες, τα σχολειά της πατρίδας μας.

Εδώ στον δήμο Νέας Ιωνίας υπάρχουν αρκετά προβλήματα, υπάρχει πρόβλημα με την σχολική στέγη. Τα παιδιά κάνουν μαθήματα, εδώ σ’ αυτό το σχολείο που βρισκόμαστε, ακόμα σε containers. Ενώ την ίδια στιγμή βρίσκεται ακριβώς δίπλα μας το παλιό εργοστάσιο της ΕΡΙΟΤΕΚ, το οποίο έχει αποδοθεί στον δήμο, στο Δημόσιο, είναι δημόσιος χώρος. Εδώ και 20 χρόνια υπάρχει η απόφαση να φτιαχτεί εκεί σχολείο, για να μπορούν τα παιδιά μας να πηγαίνουν να σπουδάζουν, να μαθαίνουν τη ζωή, να αποκτούν γνώσεις κι αυτή μένει στα χαρτιά. Είναι απαράδεκτο γεγονός.

Δίνεται ζεστό χρήμα, συνεχώς, σε μεγάλους ενεργειακούς ομίλους για την υποτιθέμενη ενεργειακή αναβάθμιση, όπως έγινε εδώ σε ένα διπλανό Γυμνάσιο-Λύκειο, όπου δόθηκε 1 εκατ. ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση -δηλαδή όσο είναι ο προϋπολογισμός, η χρηματοδότηση, επτά φορές παραπάνω, για όλα τα σχολεία του Δήμου της Νέας Ιωνίας- και μετά από δυο-τρεις βδομάδες, απ’ αυτήν την αναβάθμιση, άρχισαν να πέφτουν πάλι οι σοβάδες”.

«Λέω ορισμένα προβλήματα απ’ αυτά» πρόσθεσε στη συνέχεια, «γιατί είναι τεράστια τα ζητήματα και των συγχωνεύσεων, που πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα και να παρθούν πίσω. Είναι τα ζητήματα ότι στοιβάζονται σαν σαρδέλες τα παιδιά μας, οι μαθητές μέσα στα σχολειά και οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να κάνουν το εκπαιδευτικό τους έργο. Είναι οι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν σε πολλές ειδικότητες εκπαιδευτικών που θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα” πρόσθεσε.

“Είναι ότι πρέπει αμέσως να αρχίσουν τα φροντιστηριακά τμήματα, η αναβάθμιση της εκπαιδευτικής βοηθητικής διαδικασίας συνολικά και όχι να γίνονται, από το υπουργείο και την κυβέρνηση, πανηγυρισμοί για το ψηφιακό σχολείο, για τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και άλλα τέτοια, τα οποία βεβαίως χρειάζονται σε ένα δημόσιο σχολείο, αλλά το κύριο είναι να υπάρχουν προτεραιότητες, να υπάρχουν κριτήρια γι’ αυτά, να φτιάχνονται οι υποδομές πρώτα απ’ όλα και εκεί να δίνεται η χρηματοδότηση. Γιατί η υποχρηματοδότηση είναι τεράστια και την πληρώνουν τα παιδιά μας, την πληρώνουν οι γονείς, την πληρώνουν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν να επιτελέσουν ένα πολύ σπουδαίο έργο, όχι μόνο μεταφοράς της γνώσης και της ύλης των μαθημάτων, αλλά και της διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς που είναι και το κύριο, θα έπρεπε να είναι και το κύριο, περιεχόμενο του δημόσιου σχολείου”, σημείωσε.

«Θα κάνουμε παρεμβάσεις και στη Βουλή και παντού για να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα» τόνισε, καταλήγοντας στη δήλωσή του, ο Δ. Κουτσούμπας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα