Κουτσούμπας: “Η ιστορία των υποκλοπών αναδύει τη σαπίλα ενός συστήματος που έχει στο στόχαστρό του το λαό”

Κουτσούμπας: “Η ιστορία των υποκλοπών αναδύει τη σαπίλα ενός συστήματος που έχει στο στόχαστρό του το λαό”
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας eurokinissi

Την άποψη οτι "τίποτα θετικό δεν μπορεί να περιμένει ο λαός από τις κινήσεις των 'από πάνω'", εξέφρασε μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στην Καλαμάτα.

«Μόνο το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά προβάλλοντας ότι η επιλογή σήμερα για το λαό, είναι μία: Αποφασιστικός, μαζικός, ανυποχώρητος αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής μας, του βιοτικού επιπέδου και του εισοδήματος, κόντρα στις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κατεστημένου, την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο, βαδίζοντας στο δικό μας ελπιδοφόρο δρόμο για τις δικές μας ανάγκες» υπογράμμισε ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία στην Καλαμάτα.

Τόνισε ότι «τίποτα θετικό δεν μπορεί να περιμένει ο λαός από τις κινήσεις των “από πάνω”, αυτών που έχουν την οικονομική και πολιτική εξουσία, οι οποίοι συχνά πυκνά τσακώνονται μέχρι τελικά να τα ξαναβρούν στη μοιρασιά από τη ληστεία του λαού».

Όπως σημείωσε «η μοιρασιά δεν αφορά πενταροδεκάρες, αλλά τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης. Ένα Ταμείο, το οποίο αποτελεί το νέο Υπερμνημόνιο που θα φορτωθεί ξανά να πληρώσει ο ίδιος ο λαός».

«Το έργο “ξεκαθάρισμα πολιτικών και επιχειρηματικών λογαριασμών” που παρακολουθούμε σε ζωντανή μετάδοση αυτές τις μέρες, έχει ανέβει πολλές φορές στο παρελθόν. Μόνο που κάθε φορά, είναι και πιο αηδιαστικό, πιο αποκρουστικό, όσο βαθαίνει η σήψη του συστήματος. Μόνο που τώρα ο λαός πρέπει να πει «επιτέλους φτάνει πια με αυτή τη σαπίλα» είπε ο Δ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Και η ιστορία με τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις που τώρα δήθεν ανακάλυψαν ορισμένοι, αναδύει όλη αυτή τη σαπίλα, ενός συστήματος που στο στόχαστρο του έχει πρώτα απ’ όλους τον “εχθρό λαό”».

Σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «διαμόρφωσαν το σκοτεινό και αντιδραστικό πλαίσιο που νομιμοποιεί τις απαράδεκτες πρακτικές των παρακολουθήσεων ψηφίζοντας νόμους, οδηγίες, κανονισμούς της ΕΕ».

«Τους θυμίζουμε κάτι που όλοι τους είχαν συμφωνήσει και ψηφίσει: Ότι η παραγωγή, εμπορία και διάθεση των λογισμικών παρακολούθησης, είναι «επιτρεπτή με βάση τον Κανονισμό της ΕΕ», ο οποίος μάλιστα υπερέχει των νόμων του εθνικού δικαίου.

Τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Ότι ο Κανονισμός υπερέχει, είναι παραπάνω από το νόμο περί επικείμενης απαγόρευσής τους στην Ελλάδα, που εξήγγειλε πριν μερικές μέρες ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως επίσης είναι παραπάνω και από τον ανάλογο νόμο που ζητάει ο κ. Τσίπρας. Και οι δύο τους ξέρουν τι ισχύει, αλλά για ξεκάρφωμα τα κάνουν αυτά, μετά την αυτογελιοποίησή τους, μετά από όσα έχουν ψηφίσει και έχουν πει. Γιατί αυτόν τον απαράδεκτο κανονισμό, τον έχουν ψηφίσει όλα τα άλλα κόμματα πλην του ΚΚΕ.

Και τώρα έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως “αθώες περιστερές”! Ακόμα κι αν κάποια λογισμικά τύπου Predator απαγορευθούν, όπως αναφέρει και η εισήγηση της ευρωπαϊκής επιτροπής PEGA, θα λειτουργούν όλα τα υπόλοιπα με ένα «φύλλο συκής». Αυτός είναι ο βούρκος κ. Μητσοτάκη και κ. Τσίπρα. Αλλά όσα «φύλλα συκής» κι αν βάλετε, δεν φτάνουν για να κρύψουν το βούρκο του συστήματος που όλοι σας υπηρετείτε» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα