Κουτσούμπας: “Η κυβέρνηση να μην καταθέσει την κατάπτυστη τροπολογία για τη ΛΑΡΚΟ”

Διαβάζεται σε 2'
Δημήτρης Κουτσούμπας
Δημήτρης Κουτσούμπας ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI

Απαράδεκτη και κατάπτυστη χαρακτήρισε την τροπολογία για την ΛΑΡΚΟ ο Δημήτρης Κουτσούμπας, καλώντας την κυβέρνηση να τηρήσει τη δέσμευσή της.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αρχή σημερινής του συνέντευξης στον ρ/σ «Real FM» ερωτηθείς για την κυβερνητική τροπολογία για την ΛΑΡΚΟ είπε ότι «πρόκειται για απαράδεκτη τροπολογία, η κυβέρνηση της ΝΔ προφανώς δεν έχει βγάλει κανένα συμπέρασμα από το μήνυμα που της έστειλε ο ελληνικός λαός και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και οι οικογένειές τους και στην περιοχή της Λοκρίδας και στους υπόλοιπους νομούς όπου υπάρχει ΛΑΡΚΟ, σε όλη τη Φθιώτιδα».

«Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να μην καταθέσει – διότι ακόμα δεν έχει κατατεθεί – την κατάπτυστη αυτή τροπολογία η οποία λένε ότι θα συζητηθεί αύριο.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουν κινητοποίηση, αύριο θα είναι έξω από τη Βουλή, το δικαστήριο χθες, ενώ ήταν γνωστό ότι θα κατατεθεί αυτή η τροπολογία, αποφάσισε ότι μέχρι την τελική απόφαση, οι εργαζόμενοι να παραμείνουν στις θέσεις τους, ενώ η κυβέρνηση έλεγε ότι από αύριο (σ.σ σήμερα) θα είναι εκτός εργοστασίου» είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Σημείωσε ότι «υπάρχουν και πολλά ζητήματα ασφάλειας του εργοστασίου. Μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να τα εξασφαλίσουν αυτά. Είναι απαραίτητοι με τις βάρδιες τους, παρότι έχει μειωθεί κατά πολύ το προσωπικό εδώ και τέσσερα χρόνια, μέσα στο χώρο και για να προστατεύσουν το εργοστάσιο και τις εγκαταστάσεις και για να προστατεύσουν τον οικισμό που μένουν γυναικόπαιδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Γιατί μιλάμε για εγκαταστάσεις με επικίνδυνα υλικά και ο κίνδυνος μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή».

«Άρα η κυβέρνηση πρέπει να κάνει αυτό που λέει και ο νόμος της: Ότι θα παραδώσει στο νέο επενδυτή, στο νέο αγοραστή τη ΛΑΡΚΟ εν λειτουργία με τους εργαζόμενους μέσα και ο νέος ιδιοκτήτης θα συζητήσει με τους εργαζόμενους για τις εργασιακές σχέσεις τους, τους μισθούς τους κλπ. Αυτό ήταν δέσμευση, υπάρχει νόμος της Βουλής, δεν μπορεί να λύνεται με επιμέρους τροπολογίες, ούτε με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις. Είναι απαράδεκτο, είναι και αντιδημοκρατικό και αντιδεοντολογικό, είναι και απάνθρωπο» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα