Κουτσούμπας: “Κανένα μέτρο στήριξης δεν μπορεί να σας απαλλάξει από τις εγκληματικές ευθύνες”

Κουτσούμπας: “Κανένα μέτρο στήριξης δεν μπορεί να σας απαλλάξει από τις εγκληματικές ευθύνες”
Δημήτρης Κουτσούμπας INTIME NEWS

Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι χαρακτήρισε το έγκλημα στα Τέμπη ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επικαλείται το "εκβιαστικό δίλημμα της ακυβερνησίας".

“Ανησυχείτε μήπως στις εκλογές εκφραστεί η λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια όπως εκφράστηκε στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη“, τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

“Το έγκλημα στα Τέμπη είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”, σημείωσε και πρόσθεσε ότι “η κυβέρνηση επικαλείται το εκβιαστικό δίλημμα της ακυβερνησίας ή της σταθερότητας, ενώ αυτή η αντιλαϊκή πολιτική μεγαλώνει την ανασφάλεια και την αστάθεια στη ζωή του λαού και στον στόχο της σταθερότητας συναντώνται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ”. Τόνισε ότι το πραγματικό ερώτημα δεν είναι ποιος και πώς θα κυβερνήσει, αλλά για ποιον και τι θα υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση. Κατέδειξε τη στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων σε βασικές ενότητες που είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και τα προαπαιτούμενά του, η «πράσινη μετάβαση» που την πληρώνει ο λαός με την ακρίβεια, η «απελευθέρωση», η εμπλοκή στον πόλεμο στην Ουκρανία και στα επικίνδυνα σχέδια ΝΑΤΟ και ΗΠΑ που οδηγούν και σε επώδυνους συμβιβασμούς στα Ελληνοτουρκικά.

Υπογράμμισε ότι αυτές οι βασικές ενότητες είναι στα κυβερνητικά προγράμματα των αστικών κομμάτων και για αυτό η αντιπαράθεση μεταξύ τους είναι είτε περιορισμένη είτε ανύπαρκτη. Σχολιάζοντας τα σενάρια κυβερνητικών συνεργασιών, τόνισε ότι ο λαός τα έχει δει όλα και τους έχει δοκιμάσει σε διάφορα κυβερνητικά σχήματα που έφτιαξαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με κόμματα μιας χρήσης.

Ειδικά για το έγκλημα στα Τέμπη, υπογράμμισε πως κανένα μέτρο στήριξης των οικογενειών των θυμάτων δεν μπορεί να σας απαλλάξει από τις εγκληματικές ευθύνες, τονίζοντας ότι οι κυβερνήσεις έδωσαν τα ρέστα τους για να υλοποιηθεί η πολιτική ιδιωτικοποίησης του σιδηρόδρομου με κριτήριο το κέρδος, αντίθετα το ΚΚΕ έχει κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, την προστασία της ζωής.

Τόνισε επίσης πως μόνο ο λαός σώζει τον λαό με ένα ισχυρό ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα