Κουτσούμπας: Κόβετε δικαιώματα, δίνετε επιδόματα

Κουτσούμπας: Κόβετε δικαιώματα, δίνετε επιδόματα
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Προεξόφλησε ότι μετά τον Αύγουστο του 2018 δεν θα υπάρξουν ελαφρύνσεις για τους εργαζόμενους αλλά περικοπή συντάξεων και νέα σκληρά μέτρα - "Μεγάλη πολιτική απατεωνιά η έξοδος από το Μνημόνιο", τόνισε ο Γ.Γ, του ΚΚΕ

«Μεγάλη πολιτική απατεωνιά» χαρακτήρισε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι τον Αύγουστο του 2018 η χώρα θα ολοκληρώσει το οικονομικό πρόγραμμα και θα εξέλθει από το Μνημόνιο.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ αμφισβήτησε το κυβερνητικό αφήγημα για το τέλος των μνημονίων και σημείωσε κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού ότι αντίθετα με ό,τι ισχυρίζεται η κυβέρνηση θα έρθουν νέα μέτρα και «θα βγαίνουν στο σφυρί τα σπίτια του λαού». «Τα μέτρα που έχετε ήδη υπογράψει εκτείνονται πολύ μετά από το 2018» είπε ο κ. Κουτσούμπας στην κυβέρνηση και την κατηγόρησε ότι κάνει ό,τι μπορεί για να ισοπεδώσει το εισόδημα των εργαζομένων. «Η δημοσιονομική εποπτεία είναι διαρκής και δεν θα τελειώσει ποτέ» συμπλήρωσε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει δεσμευθεί για θηριώδη πρωτογενή πλεονάσματα ενώ παράλληλα έχει  υπογράψει νέα μείωση των συντάξεων που θα ξεπεράσει το 30% με στόχο την αύξηση του «ματωμένου πλεονάσματος» κατά 1%. «Σταματήστε να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό κ. Τσίπρα» είπε στο ίδιο πνεύμα.

«Το χέρι της εργατικής τάξης είναι πιο δυνατό από όσο νομίζετε»

Ο κ. Κουτσούμπας άσκησε, όμως, κριτική και στην απόφαση της κυβέρνησης για τη στήριξη των νέων ανέργων με 400 ευρώ. «Αφήστε τις κορώνες για τα επιδόματα που δίνετε. Κάθε κυβέρνηση που κόβει δικαιώματα δίνει επιδόματα» είπε χαρακτηριστικά» είπε και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι στηρίζει την «εργοδοτική αυθαιρεσία». «Θέλετε να τσακίσετε το εργατικό κίνημα» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και την κατηγόρησε ότι θέλει να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία. Απεύθυνε δε νέα προειδοποίηση στην κυβέρνηση να μην επαναφέρει την τροπολογία για την συμμετοχή απαρτίας τουλάχιστον 50% ως προϋπόθεση κήρυξης απεργίας. «Το χέρι της εργατικής τάξης είναι πιο δυνατό από όσο νομίζετε» τόνισε στην κυβέρνηση και άσκησε κριτική και στην ΝΔ που δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει το συγκεκριμένο προαπαιτούμενο των δανειστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα