Κουβέλης: “Η εμμονή για υπογραφές, προάγγελος άλλων αξιώσεων”

Κουβέλης: “Η εμμονή για υπογραφές, προάγγελος άλλων αξιώσεων”
ΑΘΗΝΑ-Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς,ομιλία του πρόεδρου Φώτη Κουβέλη.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

"Οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν πάρει με πολλούς τρόπους τις διαβεβαιώσεις που θέλουν", σημειώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Επίδειξη ισχύος από τον Σαρκοζί βλέπει πίσωα από την εμμονή για υπογραφές (Vid)

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, “Πρώτη Γραμμή”, ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την ενόχλησή του για την επιμονή των Ευρωπαίων για ενυπόγραφες εγγυήσεις, προκειμένου να εκταμιευτεί η 6η δόση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, “η εμμονή αυτή είναι προάγγελος και άλλων αξιώσεων, απαιτήσεων και μέτρων”, ενώ επανέλαβε ότι η διασφάλιση των μέτρων έχει ήδη διαβεβαιωθεί από τα τρία πολιτικά κόμματα, που στήριξαν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Μάλιστα, όπως εκτίμησε, πίσω από την στάση αυτή των Ευρωπαίων, κρύβεται η προσπάθεια επίδειξης ισχύος εκ μέρους του Γάλλου Προέδρου, Ν. Σαρκοζί έναντι της Γερμανίδας Καγκελαρίου, στην οποία κατηγορείται ότι είναι υποτακτικός.

“Υπερτροφικό” το νέο Υπουργικό Συμβούλιο

Ο κ. Κουβέλης δήλωσε ακόμη, πως η επιλογή των πολιτικών δυνάμεων που απαρτίζουν το νέο “υπερτροφικό” υπουργικό συμβούλιο, έγινε στο πλαίσιο συγκεκριμένου πολιτικού τόξου.

“Οι άλλες δυνάμεις αποκλείστηκαν”, είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος δεν θα έμπαινε στη νέα κυβέρνηση, κάτι που ούτως ή άλλως δεν του ζητήθηκε.

Ακόμη, σχολιάζοντας το αν θα συμμετείχε στο μέλλον σε κυβέρνηση συνεργασίας, είπε ότι, όταν μιλάμε για κυβερνήσεις συνεργασίας ερήμην προγραμματικών δηλώσεων, είναι σαν να κάνουμε ασκήσεις επί χάρτου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα