Κρίσιμη εβδομάδα για τις τηλεοπτικές άδειες

Κρίσιμη εβδομάδα για τις τηλεοπτικές άδειες

Συνεδριάζει εκ νέου το ΣτΕ, ενώ ο Παππάς -τον οποίο κάλυψε απόλυτα ο Τσίπρας χθες στην ΚΕ τονίζοντας πως αυτή είναι μάχη μίας παράταξης και του λαού- σχεδιάζει την επανακατάθεση της τροπολογίας για το κλείσιμο των καναλιών χωρίς άδεια. Αλληλοκατηγορίες για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη

Κρίσιμη είναι η εβδομάδα, που ξεκίνησε, για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, καθώς σήμερα και την Τετάρτη συνεδριάζει εκ νέου το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Και οι δύο διασκέψεις θα διεξαχθούν το απόγευμα, μετά τις 5 μ.μ. και όπως είναι ήδη γνωστό θα αφορούν ζητήματα που άπτονται της ουσίας της υπόθεσης. Συγκεκριμένα, η διάσκεψη της Δευτέρας αναμένεται να ξεκινήσει με την εισήγηση του Γιώργου Παπαγεωργίου επί της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες πάντως, ο εισηγητής φαίνεται να τάσσεται υπέρ της συνταγματικότητας, η θέση του όμως δεν είναι δεσμευτική για τους συναδέλφους του δικαστικούς λειτουργούς.

Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης, το λόγο θα λάβουν οι αντιπρόεδροι και σύμβουλοι Επικρατείας ενώ θα ακολουθήσει σχετική ψηφοφορία – εκτός απροόπτου – την Τετάρτη.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται επίσης να επανακατατεθεί η τροπολογία Παππά για το κλείσιμο των καναλιών χωρίς άδεια, με την κυβέρνηση να έχει καλέσει την αντιπολίτευση σε διάλογο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να έχει καλύψει τον υπουργό Επικρατείας απόλυτα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναγάγοντας την ολοκλήρωση του διαγωνισμού σε κίνητρο συσπείρωσης και βασικό διακύβευμα για το ΣΥΡΙΖΑ.

“Αυτή δεν είναι μάχη ενός υπουργού, είναι μάχη μίας παράταξης και όλου του ελληνικού λαού”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας, ενώ νωρίτερα είχε σημειώσει πως δεν αποφάσισε μόνος του ο υπουργός Επικρατείας, αλλά η Βουλή των Ελλήνων για τους όρους του διαγωνισμού.

Η όποια απόφαση του ΣτΕ θα είναι δεσμευτική για την ελληνική κυβέρνηση, σημείωσε βέβαια ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας σε κάθε περίπτωση ότι αντισυνταγματικό ήταν το προηγούμενο καθεστώς της μη αδειοδότησης. Υπενθύμισε άλλωστε και παλαιότερες σχετικές κρίσεις του ΣτΕ, που είχαν κινηθεί σε αυτή ακριβώς τη λογική.

Δήλωσε επίσης, απευθυνόμενος όπως είπε όχι μόνο στα μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στους πολίτες, ότι το μέτωπο για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού αφορά την ίδια τη δημοκρατία και κατηγόρησε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά για πιέσεις στη δικαιοσύνη.

Η ΝΔ από την πλευρά της καταγγέλλει με τη σειρά της την κυβέρνηση ότι εκείνη ασκεί πιέσεις στους δικαστές. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αναγάγει άλλωστε σε κεντρικό της στόχο την ακύρωση του διαγωνισμού, καταγγέλλοντας Τσίπρα και Παππά για αντιδημοκρατική συμπεριφορά και έχοντας τη μύχια σκέψη πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα πέσει μαζί με το νόμο Παππά, εφόσον -όπως πιστεύουν οι γαλάζιοι- πέσει και ο διαγωνισμός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα