Κριτική ΣΥΡΙΖΑ στο ‘όχι’ των δικαστικών στην κατάθεση Πόθεν Έσχες

Κριτική ΣΥΡΙΖΑ στο ‘όχι’ των δικαστικών στην κατάθεση Πόθεν Έσχες
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο Ν. Ξυδάκης χαρακτήρισε «απολύτως γελοίους» τους ισχυρισμούς τους για το διαβλητό της διαδικασίας. Παράταση μέχρι 13 Απριλίου στην υποβολή Πόθεν Έσχες

Κριτική στους δικαστικούς για την απροθυμία τους να υποβάλουν δηλώσεις Πόθεν Έσχες άσκησε η συμπολίτευση μέσω του αν. υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Νίκου Ξυδάκη.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος κατέθεσε τροπολογία με την οποία παρατείνεται μέχρι τις 13 Απριλίου του 2017 (από 15 Ιανουαρίου που ίσχυε αρχικά) η προθεσμία υποβολής δηλώσεων Πόθεν Έσχες. Αιτία της παράτασης είναι η προσφυγή που υπέβαλαν στο ΣτΕ κατά της διαδικασίες οι δικαστικές ενώσεις αλλά και οι καναλάρχες. Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης εκτίμησε ότι μέχρι της 13 Απριλίου θα έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση του ΣτΕ και ανέφερε ότι θα προχωρήσει αναλόγως. Άσκησε, όμως, έμμεση κριτική στους δικαστικούς για τη στάση τους. «Μην με τσιγκλάτε. Δεν θέλω να μιλήσω για πρώην συναδέλφους» είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος που προέρχεται από το δικαστικό σώμα και μίλησε επίσης για «δυστοκία» των δικαστηρίων να καθαρογράψουν αποστάσεις.

Πολύ πιο σκληρή κριτική άσκησε όμως στους δικαστικούς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «απολύτως γελοίες» τις αιτιάσεις περί διαβλητού του ηλεκτρονικού συστήματος. «Είναι θλιβερό οι δικαστές να μην εμπιστεύονται τους κρατικούς μηχανισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξυδάκης και κάλεσε τους βουλευτές να υπερασπιστούν τη διαδικασία υποβολής Πόθεν Έσχες.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστικές ενώσεις έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη και ζητούν να μην καταθέσουν δηλώσεις Πόθεν Έσχες ισχυριζόμενες ότι η ηλεκτρονική διαδικασία δεν τους διασφαλίζει από τον κίνδυνο διαρροής και δημοσιοποίησης των προσωπικών δεδομένων τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα