Κυβερνητικές πηγές: Με έξτρα self test εφοδιάστηκαν τα σχολεία της χώρας

Κυβερνητικές πηγές: Με έξτρα self test εφοδιάστηκαν τα σχολεία της χώρας
Rapid test έξω από σχολείο EUROKINISSI

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι σχολικές μονάδες της Επικράτειας εφοδιάστηκαν με έξτρα self test, προκειμένου να καλυφθούν τυχόν ανάγκες.

Ολοκληρώθηκε sύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο εφοδιασμός των σχολικών διευθύνσεων της χώρας με έξτρα self test από το απόθεμα του κράτους, προκειμένου να καλυφθούν τυχόν ανάγκες όσων δεν κατάφεραν να προμηθευτούν δωρεάν self test τις προηγούμενες ημέρες από τα φαρμακεία.

Κατα τις πληροφορίες αυτές, υπολογίζεται ότι υπάρχει πενταπλάσιο απόθεμα αυτοδιαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό σε κάθε σχολική μονάδα από τον αριθμό των δικαιούχων που δεν έλαβαν τεστ. Δηλαδή πάνω από 1 εκατ. τεστ στις σχολικές μονάδες της χώρας έναντι 200.000 (12%) μαθητών και εκπαιδευτικών που φαίνεται ότι δεν έχουν λάβει τα τεστ τους.

Όπως αναφέρουν πηγές από την κυβέρνηση, οι δήμοι προχωρούν, παράλληλα, σε αγορά πρόσθετων test για κάθε σχολική μονάδα, ώστε να προμηθεύσουν μέσω των σχολικών επιτροπών, αν τυχόν παρουσιάσουν κενά.

Παραθέτουν, μάλιστα, κι έναν πίνακα, σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση των χωρών – μελών της ΕΕ που διενεργούν ελέγχους έναντι της Covid 19.

ecdc

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα