Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Πολάκης, στη διαμάχη με του δικαστικούς

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Πολάκης, στη διαμάχη με του δικαστικούς
ΟΜΙΛΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΥΛΟΥ ΠΟΛΑΚΗ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ-- ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Ευρωκίνηση

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας αφιερώνει σε όσους άσκησαν έντονη κριτική στα λεγόμενά του περί παραδικαστικών κυκλωμάτων το "Οι αστοί τρομάξανε" (vid)

Απάντηση σε όσους άσκησαν έντονη κριτική στις δηλώσεις του περί παραδικαστικών κυκλωμάτων, δίνει ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης. Με ανάρτησή του στο facebook, τα ξημερώματα του Σαββάτου, αφιερώνει στους επικριτές του το τραγούδι “Οι αστοί τρομάξανε” και μιλά για “προσβολή οσίων και ιερών συντεταγμένων του βαθέος κράτους”.

“Και μες στο καρναβάλι, οι αστοί την πάθαν πάλι” λέει στους στίχους του το τραγούδι, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: Οι αστοί τρομάξανε και κάστρα φτιάξανε, να χτίσουν τα παιδιά των εργατών” θέλοντας με αυτό τον τρόπο να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του πως δέχεται επίθεση από κάθε λογής συμφέροντα.

“Κι αυτό για όσους πάθαν πανικό, για την ‘προσβολή’ των οσίων και ιερών συντεταγμένων του βαθέος κράτους. Καλό ξημέρωμα” έγραψε συγκεκριμένα. Δείτε την ανάρτησή του:

Να θυμίσουμε, πως πέραν των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης, το νέο προεδρείο της Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μιλά για “θεσμική εκτροπή” από πλευράς του υπουργού, ο οποίος θα πρέπει να καταγγείλει φαινόμενα επίορκων δικαστών εφόσον γνωρίζει τέτοια. Η ένωση μάλιστα τονίζει ότι στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις δεν θα είναι ανεκτές. Στο θέμα παρενέβη άλλωστε και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, που διέταξε έρευνα αναφορικά με τις καταγγελίες Πολάκη.

Ωστόσο, διακριτικές αποστάσεις από τις δηλώσεις Πολάκη πήρε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση εμπιστεύεται τη συντριπτική πλειονότητα των δικαστικών, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα του αν. υπουργού Υγείας στην κριτική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα