Λεβέντης: ‘Έγκλημα’ του Καραμανλή οι πρόωρες εκλογές

Λεβέντης: ‘Έγκλημα’ του Καραμανλή οι πρόωρες εκλογές
Συζήτηση, για δεύτερη ημέρα, στην Ολομέλεια ατης Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις", την Κυριακή 22 Μαΐου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι παρέδωσε ωρολογιακή «βόμβα» στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου

«Έγκλημα» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές το 2009 οδηγώντας υποστηρίζοντας ότι αυτή η επιλογή οδήγησε τη χώρα στο Μνημόνιο.

«Το έγκλημα το έκανε ο Κώστας ο Καραμανλής όταν ήρθε ο Σουφλιάς από τις Βρυξέλλες και του είπαν χτυπάν το καμπανάκι από τις Βρυξέλλες» είπε ο κ. Λεβέντης. «Αντί να ενημερώσει τη Βουλή και τον ελληνικό λαό για το τι συμβαίνει ο Καραμανλής προχώρησε σε εκλογές για να δραπετεύσει για να σκάσει η βόμβα στα χέρια του Γιώργο Παπανδρέου. Αυτό είναι αληθινό, αυτό έγινε» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε, όμως, έγκλημα το ενδεχόμενο ψήφισης του πολυνομοσχεδίου απόψε από τη Βουλή. «Αν η Βουλή ψηφίσει απόψε το πολυνομοσχέδιο θα έχει εγκληματήσει» είπε ο κ. Λεβέντης εκφράζοντας την πλήρη διαφωνία του για το περιεχόμενο των ρυθμίσεων.

Επανέλαβε δε το αίτημά του για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης. «Τη χώρα θα τη σηκώσει όρθια μια οικουμενική κυβέρνηση. Η αγωνία μου είναι για τη χώρα. Όχι για να διώξω τον Τσίπρα και να φέρω τον Μητσοτάκη” σημείωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα