Λεβέντης: Να έρθουν Ευρωπαίοι παρατηρητές στα νησιά όχι Τούρκοι

Λεβέντης: Να έρθουν Ευρωπαίοι παρατηρητές στα νησιά όχι Τούρκοι
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον πρέοδρο της "Ένωσης Κεντρώων" Βασίλη Λεβέντη την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Την διαφωνία του για την σύσταση επιτροπής Τούρκων παρατηρητών στα ελληνικά νησιά εξέφρασε ο Βασίλης Λεβέντης σε συνέντευξή του

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης δήλωσε, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, πως αποτέλεσε λανθασμένη επιλογή η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Σμύρνη, ενώ επισήμανε πως διαφωνεί με την ύπαρξη μιας επιτροπής Τούρκων στα ελληνικά νησιά για την καταγραφή των προσφύγων και των μεταναστών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λεβέντης ανέφερε πως ήταν λάθος η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, καθώς όπως τόνισε είναι άλλο να κραυγάζουν μόνοι τους οι Τούρκοι κι άλλο ενώπιον του Έλληνα πρωθυπουργού.

Μάλιστα, επισήμανε πως “O Νταβούτογλου αμφισβήτησε το FIR Αθηνών και το Καστελόριζο. Τη συνάντηση θα έπρεπε να την είχε κανονίσει η ΕΕ, καθώς η χώρα μας είναι τα εξωτερικά της σύνορα. Όταν ο Νταβούτογλου έλεγε για το Καστελόριζο, ο κ. Τσίπρας το βούλωσε”.

Παράλληλα, επέμεινε στην θέση του για την συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, για την πρωθυπουργία της οποίας θεώρησε καταλληλότερους τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Γιώργο Προβόπουλο.

Ερωτώμενος για τις κινήσεις υποψήφιων βουλευτών με την Ένωση Κεντρώων για την είσοδό τους στη Βουλή, αντικαθιστώντας νυν βουλευτές απάντησε ” Ας κάνουν ό,τι θέλουν. Ούτε συμβόλαια είχαμε κάνει. Δική μου πρόταση ήταν. Και να έρθουν οι επόμενοι και να είναι μαθητευόμενοι. Εγώ δεν μπορώ να γίνω διδασκαλείο βουλευτών. Έμεινα για 35 χρόνια εκτός Βουλής, περιμένοντας στωικά. Με εξοργίζει να βλέπω κάποιους να θέλουν να μπουν με την πρώτη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα