Λεβέντης: Ο Θεοδωράκης με αντιγράφει, ο Κοτζιάς μου ζητά να δώσω όνομα στα Σκόπια

Λεβέντης: Ο Θεοδωράκης με αντιγράφει, ο Κοτζιάς μου ζητά να δώσω όνομα στα Σκόπια
Policy Statements of the New Greek Government (Day 2), at the Parliament, in Athens, Oct.06, 2015 / ( 2), , , 06 , 2015 Nick Paleologos / SOOC

Το νομοσχέδιο για τις άδειες θα δώσει τα κανάλια στους πλούσιους προέβλεψε

Τον ισχυρισμό ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης αντιγράφει τις θέσεις του με λίγες ημέρες καθυστέρηση προέβαλε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή. Ο κ. Λεβέντης δήλωσε συγκεκριμένα ότι ο κ. Θεοδωράκης αντέγραψε την πρότασή του για τον περιορισμό των κυβερνητικών συμβούλων και προχώρησε μάλιστα στην καταγγελία ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού αντιγράφει τις θέσεις του συστηματικά.

«Με αντιγράφει με δύο ημέρες καθυστέρηση» είπε. Υποστήριξε, μάλιστα το Ποτάμι προσπαθεί να συνενωθεί με το ΠΑΣΟΚ για να αποφύγει το κίνδυνο να μην εισέλθει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές. «Βλέπω περίεργη συγκατοίκηση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού» είπε και ανέφερε ότι το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη «άγει την κατιούσα» ενώ χαρακτήρισε και το ΠΑΣΟΚ «ερείπιο».

Ο κ. Λεβέντης αποκάλυψε, όμως, ότι έστειλε και σε εκείνον επιστολή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (όπως έκανε και με τον Ν. Μιχαλολιάκο) ζητώντας του να καταθέσει προτάσεις για την ονομασία των Σκοπίων. «Εγώ θα πω το όνομα των Σκοπίων;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε στο ίδιο πνεύμα: «και αν πω ένα όνομα εκείνος θα το δώσει;»

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων εξέφρασε, όμως, και την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών που κατατίθεται στη Βουλή τη Δευτέρα. «Το νομοσχέδιο θα δίνει τις άδειες σε όποιον δώσει περισσότερα άρα θα τις πάρουν τα κανάλια οι πλούσιοι» είπε ο κ. Λεβέντης και αντέτεινε ότι στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου υπάρχει  πλουραλισμός στην ιδιοκτησία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων. «Εμείς γινόμαστε… τώρα να μην πω τι γινόμαστε…» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, εξήγησε ότι δεν ψηφίζει το πολυνομοσχέδιο γιατί επιφέρει πολύ βαριά μέτρα και δεν λύνει το πρόβλημα των συντάξεων. Έκλεισε, όμως, την ομιλία του λέγοντας ότι επιθυμεί γενικών να ψηφίζει τα κυβερνητικά μέτρα και απεκάλυψε ότι θέλει να πάει την Ένωση Κεντρώων από το 3% στο 13%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα