Λεβέντης: Συμπαθώ τον Τσίπρα, θα τον βοηθήσω πολιτικά αν δεχτεί τις προτάσεις μου

Λεβέντης: Συμπαθώ τον Τσίπρα, θα τον βοηθήσω πολιτικά αν δεχτεί τις προτάσεις μου
Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Δεν γίνεται να πληρώνουμε το κουλούρι με πιστωτική είπε και δήλωσε πως είχε προειδοποιήσει τον Γ. Παπανδρέου ότι δεν θα μπορούσε «να βγει από το σπίτι».

«Εγώ τον συμπαθώ τον πρωθυπουργό και θα  τον βοηθήσω, εννοώ πολιτικά» είπε ο Βασίλης Λεβέντης στη Βουλή επαναφέροντας στο τραπέζι το ενδεχόμενο να στηρίξει την κυβέρνηση στο μέλλον, παρά το γεγονός ότι καταψηφίζει το πολυνομοσχέδιο. Ο κ. Λεβέντης ξεκαθάρισε όμως ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να στηρίξει τον κ. Τσίπρα είναι να δεχτεί τις προτάσεις που του έχει καταθέσει. Τόνισε, μάλιστα, ότι θα στήριζε και τη ΝΔ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αν είχε κερδίσει τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα, όμως, κάλεσε την κυβέρνηση να μην ψηφίζει «τρελά μέτρα» προειδοποιώντας την ότι αν κάνει κάτι τέτοιο θα καταστεί σύντομα αντιπαθής και θα καταρρεύσει. Προέβλεψε μάλιστα ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουμε τον Φεβρουάριο ή πτώση της κυβέρνησης ή σχηματισμού οικουμενικής. Στο πλαίσιο αυτό αποκάλυψε μάλιστα ότι το 2009 είχε προτείνει στον Γιώργο Παπανδρέου να μη σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Του είπα: μη σχηματίσεις κυβέρνηση γιατί δεν θα μπορείς να βγεις από το σπίτι» ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης ανέφερε επίσης ως παράδειγμα «τρελών μέτρων» τις ρυθμίσεις για τη χρήση καρτών. «Είχα διάθεση να ψηφίσω το πολυνομοσχέδιο αλλά δεν μπορώ να ψηφίσω απόψεις τρελές να πληρώνουμε με κάρτες το delivery και το κουλούρι». Εξαπέλυσε, εντωμεταξύ σφοδρή επίθεση στην ΝΔ για την μεταστροφή της και την καταψήφιση των μέτρων. «Η ΝΔ έδειξε προ των εκλογών αίσθημα ευθύνης και ψήφιζε τα μέτρα. Τώρα δεν ψηφίζει» είπε και συμπλήρωσε: «έκανε δηλαδή μια παρένθεση σοβαρότητας και σωφροσύνης και τώρα επέστρεψε στη αυτοκαταστροφικότητά της». «Η δεξιά παράταξη παραμένει αμετανόητη» είπε.

Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει μαζέψει όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ. «Δεν μπορεί να βρει άλλα στελέχη η κυβέρνηση εκτός από το ΠΑΣΟΚ;» διερωτήθηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα