Λεβέντης: Τι στήριξη να παράσχω με μείωση 40% στις συντάξεις; Η κυβέρνηση θα αποτύχει

Λεβέντης: Τι στήριξη να παράσχω με μείωση 40% στις συντάξεις; Η κυβέρνηση θα αποτύχει

Υπέρ της οικουμενικής κυβέρνησης τάχθηκε ανοιχτά ο Βασίλης Λεβέντης. Πώς σχολίασε τη στάση των άλλων κομμάτων, αλλά και τη στάση Τσίπρα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του μετά το τέλος του συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών (Vid)

Η Ένωση Κεντρώων ζήτησε συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, επεσήμανε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο επικεφαλής της παράταξης, Βασίλης Λεβέντης, μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. “Πρότεινα η χώρα να περάσει στην κουλτούρα των συμμαχικών κυβερνήσεων. Αν δεν το καταλάβει ο Τσιπρας αυτό, κακό του κεφαλιού του”.

“Οι 153 είναι μία ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στην πρώτη  στην πρώτη δυσκολία θα καταρρεύσει”, σημείωσε ο κ. Λεβέντης και συνέχισε: “Ο Τσίπρας δεν το σκέφτεται καν και φαίνεται να θέλει να συνεχίσει με ΑΝΕΛ”.

Επίσης, τόνισε: “Πιστεύω ότι στο μυαλό του ο Τσίπρας ήθελε να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό για να πετύχει χαλάρωση των ξένων επί του ασφαλιστικού. Προσπαθεί δηλαδή να χρησιμοποιήσει την ενότητα του πολιτικού κόσμου για να κάνουν οι ξένοι παραχωρήσεις στο ασφαλιστικό. Δεν θα περάσει, οι ξένοι κουράστηκαν από τις κυβερνήσεις με υποκρισίες και ψέματα και όσες έχουν φερθεί στο παρελθόν με αναξιόπιστο τρόπο. Η κυβέρνηση θα αποτύχει”.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, ο κ. Λεβέντης σχολίασε εντόνως: “Τι στήριξη να παράσχω με μειώσεις 40% στις συντάξεις. Έχουν ήδη υπογράψει ότι η κρατική χρηματοδότηση δεν θα υπάρχει πια και τα ταμεία θα δίνουν μόνο ο, τι μπορούν”.

Ως προς τη στάση των άλλων κομμάτων, ο κ. Λεβέντης είπε ότι η ΝΔ δεν ξέρει τι λέει, το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ. “ΝΔ ΠΑΣΟΚ δεν υπέγραψαν, εγώ απλά τους άφησα να γράφουν. Η κυβέρνηση χρειάζεται έναν πρωθυπουργό Ευρωπαίο. Αορίστως ζητάει συναίνεση ο Τσίπρας”.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας: Σε ποια σημεία συμφώνησαν και που διαφώνησαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα