LIBE: Αλλαγή της συνέντευξης Τύπου λόγω Γεραπετρίτη – Προγραμμάτισε τις δηλώσεις του την ίδια ώρα

LIBE: Αλλαγή της συνέντευξης Τύπου λόγω Γεραπετρίτη – Προγραμμάτισε τις δηλώσεις του την ίδια ώρα
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Νωρίτερα του προκαθορισμένου θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών LIBE στη χώρα μας, καθώς ο νέος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών προγραμμάτισε τη δική του στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Αλλάζει η προγραμματισμένη ώρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη τύπου για την ολοκλήρωση της επίσκεψης της Επιτροπής LIBE στη χώρα μας την Τετάρτη (08/03), καθώς στο ίδιο χρονικό διάστημα έχει προγραμματιστεί η συνέντευξη Τύπου του νέου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιώργου Γεραπετρίτη.

Συγκεκριμένα, η συνέντευξη τύπου της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα λάμβανε χώρα στις 11:45, ωστόσο, η επικεφαλής της LIBE Σόφι ιν’τ Βελντ θα ενημερώσει τελικά τους δημοσιογράφους σχετικά με τις συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, αρχές, και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών νωρίτερα, στις 10:15.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο Συνδέσμου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και θα μεταδοθεί μέσω διαδικτύου (στα αγγλικά) στο Κέντρο Πολυμέσων του Κοινοβουλίου και στο Twitter.

Η μεταβολή σημειώθηκε λόγω της συνέντευξης Τύπου του Γιώργου Γεραπετρίτη, η οποία προγραμματίστηκε στις 11:00 την ίδια μέρα. Ο υπουργός Μεταφορών αναμένεται να ανακοινώσει τις πρώτες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, μετά από την τραγωδία στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες μέρες ήταν εμφανής η δυσφορία της κυβέρνησης για την άφιξη της LIBE στην Ελλάδα, με τον κ. Γεραπετρίτη να τονίζει πως η Επιτροπή δεν θα έπρεπε να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επίσκεψή της λόγω της τραγωδίας των Τεμπών. Μάλιστα, αποκάλυψε πως, με επιστολή του στον πρόεδρο της Επιτροπής LIBE, τού γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε επαφή με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Σημειώνεται πως το περασμένο Σάββατο, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης αποκάλυψε με ανάρτησή του την προσπάθεια της κυβέρνησης να ακυρώσει την επίσκεψη της Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η LIBE ήρθε για να εξετάσει θέματα και καταγγελίες που απασχολούν την επικαιρότητα στην χώρα.

Η ανάρτηση του Λευτέρη Παπαγιαννάκη

Ο πρώην αντιδήμαρχος Αθηναίων και διευθυντής του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες Λευτέρης Παπαγιαννάκης, κατήγγειλε με ανάρτησή του στο Facebook τη στάση της κυβέρνησης, που οδήγησε στην παραπάνω αλλαγή, γράφοντας χαρακτηριστικά:

“Το θέμα με την επίσκεψη της LIBE λαμβάνει τραγελαφικές διαστάσεις.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η συνέντευξη τύπου για την ολοκλήρωση της επίσκεψης είχε προγραμματιστεί για τις 11.45.

Επειδή όμως ο κ. Γεραπετρίτης στην πραγματικότητα είναι ένα κακομαθημένο 15χρονο κάνει την δική του συνέντευξη τύπου στις 11. Αυτό οδηγεί σε αλλαγή την συνέντευξη τύπου της LIBE η οποία θα γίνει στις 10.15.

Αυτή είναι η συμπεριφορά μιας κυβέρνησης που μιλάει για την αποκατάσταση του προφίλ της χώρας στη διεθνή σκηνή.

Πάλι καλά θα μου πείτε που δεν κράτησε την αναπνοή του ο υπουργός για διαμαρτυρία.

Μένουμε Ευρώπη κι έτσι…”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα