Live εικόνα: Δηλώσεις Τσίπρα – Ρέντσι στη Ρώμη

Live εικόνα: Δηλώσεις Τσίπρα – Ρέντσι στη Ρώμη

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεχίζει την ευρωπαϊκή του καμπάνια προκειμένου να κάνει γνωστές τις θέσεις της Ελλάδας στα πλαίσια της οποίας συναντήθηκε και με τον Ματέο Ρέντζι. Δείτε τις δηλώσεις τους live

Ο δεύτερος σταθμός του Έλληνα πρωθυπουργού, μετά φυσικά την Κύπρο, ήταν η Ρώμη, όπου και συναντήθηκε με τον Ματέο Ρέντσι σε μια από τις πολλές στάσεις του στην Ευρώπη, προκειμένου να βρει συμμάχους στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να κάνει ξεκάθαρες τις προθέσεις της και να πετύχει το πολυσυζητημένο new deal για τη χώρα. Οι βασικοί άξονες της συζήτησης ήταν πως η χώρα ζητά περισσότερο χρόνο προκειμένου να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, με ένα χρέος βιώσιμο και ρήτρα ανάπτυξης.

Η συνάντηση των δύο ανδρών γίνεται την ίδια ώρα που ο υπουργός Οικονομίας βρίσκεται επίσης στη γειτονική Ιταλία, για να συναντήσει τον Ιταλό ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Πάντοαν και στον απόηχο της νέας πρότασης που βάζει η ελληνική πλευρά στο τραπέζι και προβλέπει την ανταλλαγή χρέους με ομόλογα αορίστου αποπληρωμής. Ο κ. Βαρουφάκης αποκάλυψε μάλιστα λίγο μετά τη συνάντηση πως θα συναντηθεί, τόσο με τον Μάριο Ντράγκι, όσο και με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε στο Βερολίνο το πρωί της Τετάρτης. Μια είδηση που έρχεται να ενισχύσει την ελληνική αισιοδοξία, αφού μέχρι στιγμής τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για προσπάθεια διπλωματικής απομόνωσης της Ελλάδας που από τη Γερμανία.

Δείτε live τις δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα