LIVE EIKONA: Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

LIVE EIKONA: Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,αναχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου για την έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε,μετά την ορκωμοσία της Κυβέρνησης,Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Live εικόνα από την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Νωρίτερα, η ορκωμοσία των Μουζάλα, Μάρδα, Σγουρίδη (Vid)

Ο πρωθυπουργός δίνει τις πρώτες κατευθυντήριες οδηγίες στους υπουργούς του ενόψει της νέας, δύσκολης κυβερνητικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι το οικονομικό επιτελείο έχει πιάσει ήδη δουλειά, καθώς θα πρέπει να καταρτιστεί ο προϋπολογισμός του 2016, ο οποίος θα πρέπει να κατατεθεί τόσο στο Eurogroup που θα συνεδριάσει στις 5 Οκτωβρίου, όσο και στη Βουλή. Παράλληλα θα πρέπει να προωθηθούν τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Πριν τη συνεδρίαση του νέου υπουργικού, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, του Υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα και του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτη Σγουρίδη.

Ο κ. Σγουρίδης παίρνει τη θέση του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος παραιτήθηκε τη Τετάρτη, έπειτα από τις αντιδράσεις που ξέσπασαν λόγω των αναρτήσεων που έκανε παλαιότερα σε λογαριασμούς του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα