Μ. Όθωνας: Θέση ευθύνης το αίτημα για άμεσες εκλογές

Μ. Όθωνας: Θέση ευθύνης το αίτημα για άμεσες εκλογές
Ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας Eurokinissi

Επακόλουθο της ανάπτυξης της πολιτικής γραμμής του Κινήματος Αλλαγής, χαρακτήρισε το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή και εκλογές ο διευθυντής του γραφείου της, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6

“Θέση ευθύνης”, η οποία δεν αποτελεί ξαφνική στροφή αλλά φυσικό επακόλουθο της ανάπτυξης της πολιτικής γραμμής του Κινήματος Αλλαγής, χαρακτήρισε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας, το αίτημα για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση και άμεση προσφυγή στις κάλπες, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας”, με τον Βασίλη Σκουρή και την Αγγελική Σπανού.

Όπως είπε ο κ. Όθωνας, η πρωτοβουλία αυτή της κ. Γεννηματά έχει μια διττή στόχευση: Η πρώτη είναι να τεθεί από την κυβέρνηση ενώπιον του κοινοβουλίου το περιεχόμενο των συζητήσεων με τους εταίρους στην κρίσιμη φάση της ολοκλήρωσης του τρέχοντος προγράμματος, καθώς αναμένεται να υπάρξουν δεσμεύσεις και συμφωνίες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “το περιβόητο ολιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης της κυβέρνησης δεν το γνωρίζουν ούτε καν τα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού συμβουλίου,ούτε η κοινοβουλευτική ομάδα και πολύ περισσότεροι οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις και οι πολίτες”.  

Η δεύτερη στόχευση της πρότασης Γεννηματά, σύμφωνα με τον κ. Όθωνα,  είναι η εκλογική έκφραση του λαού με βάση τις θέσεις των κομμάτων και να αποφασίσει πώς και με ποιους θα πορευθεί η χώρα τα επόμενα χρόνια.

Σχετικά με το εάν το Κίνημα Αλλαγής ζητώντας πρόωρες εκλογές, ευθυγραμμίζεται με την Νέα Δημοκρατία, ο κ. Όθωνας είπε το αίτημα αυτό έρχεται να υπογραμμίσει και να αναδείξει το παράδοξο πως ενώ επί δύο χρόνια η Νέα Δημοκρατία ζητούσε εκλογές “εδώ και τώρα”, ξαφνικά, εν όψει της ολοκλήρωσης του προγράμματος και των κρίσιμων αποφάσεων που πρόκειται να ληφθούν, μεταθέτει αυτό το αίτημα για το φθινόπωρο.

Όπως είπε ο κ. Όθωνας η λαϊκή εντολή που η κυβέρνηση έλαβε τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν και ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, λήγει με την ολοκλήρωση του προγράμματος. Για οποιαδήποτε άλλη δέσμευση που αφορά στο μέλλον, η πολιτική ευθύνη και λογική επιβάλλουν να υπάρξει έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας.

Σχετικά με το αν οι πρόωρες εκλογές θα παρέπεμπε στις “καλένδες” την Συνταγματική Αναθεώρηση, πρόταση για την οποία έχει κατατεθεί από πλευράς του Κινήματος, είπε ότι με βάση την ανταπόκριση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην πρόταση, είναι φανερό ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να χρησιμοποιήσει την Αναθεώρηση ως προεκλογικό τέχνασμα, ενώ η Νέα Δημοκρατία αμφιταλαντεύεται και παλινδρομεί στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθιστώντας πολύ μικρή την πιθανότητα να προχωρήσει η αναθεωρητική πρωτοβουλία του ΚΙΝΑΛ από αυτή τη Βουλή.

Για το ενδεχόμενο προληπτικής πιστωτικής στήριξης, ο κ. Όθωνας τόνισε πως η δημόσια συζήτηση με τον τρόπο που διεξάγεται δεν εξυπηρετεί το συμφέρον της χώρας, καθώς εκπέμπει ένα μήνυμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στο διεθνές περιβάλλον. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συζήτηση αυτή θα έπρεπε να κρατηθεί σε τεχνικό και επιχειρησιακό επίπεδο και οι πολιτικές δυνάμεις να επιδιώξουν να εκπέμψουν ενιαία γραμμή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα